Šport > Zimski športi
719 ogledov

Hrvatica resno grozila Mikaeli Shiffrin, rezultat kariere za Nejo Dvornik

Mikaela Shiffrin Profimedia
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Jasni na Slovaškem. V drugi vožnji ji je rokavico vrgla Hrvatica Zrinka Ljutić, a se je po zaslugi odličnega spodnjega dela Američanka obdržala na vrhu.

Hrvatica Zrinka Ljutić je na drugem mestu zaostala vsega 14 stotink sekunde, Shiffrinova je imela na zadnjem vmesnem času druge vožnje le dve stotinki sekunde prednosti, a se je izkušena Američanka do zmage dokopala z izjemnim zadnjim delom. Na tretje mesto se je z odlično drugo vožnjo prebila izkušena Švedinja Anna Swenn Larsson. Njen zaostanek je bil že precej višji, in sicer 81 stotink sekunde.

Švicarka Camille Rast je na četrtem mestu zaostala 90 stotink, do stopničk ji ni pomagal niti najboljši čas druge vožnje. Na peto mesto se je zasidrala njena rojakinja Melanie Meillard (+ 1,39).

Dober izkupiček tudi za slovensko reprezentanco. Neja Dvornik je vpisala rezultat kariere z 10. mestom, potem ko je v drugo pridobila kar deset mest. Ana Bucik je zasedla 13. mesto, po prvi vožnji je bila na dvanajstem. V finalni vožnji ni nastopila najboljša slovenska slalomistka v sezoni Andreja Slokar, ki je po napaki, na enem od zavojev je zdrsnila na bok in zašla iz linije, odstopila v prvo.

Neja Dvornik | Avtor: Profimedia Profimedia

Američanka je ujela še en mejnik, tudi po številu uvrstitev na slalomske stopničke je od danes rekorderka in sama na vrhu lestvice. Shiffrin ima že 82 uvrstitev na zmagovalni oder na slalomih, sloviti Šved Ingemar Stenmark, s katerim je bila izenačena, pa 81.

Jasna je gostila osmi ženski slalom v sezoni. Do konca zime bodo na sporedu še trije, 11. februarja sledi Soldeu v Andori, 10. marca Are na Švedskem in finalni v Saalbachu v Avstriji 16. marca.

Na slalomskem vrhu se v dosedanjem poteku sezone še naprej izmenjujeta le dve tekmovalki. Slovakinja Petra Vlhova, ki je po sobotni poškodbi kolena v prvi vožnji veleslaloma končala sezono, je v tej zimi pred poškodbo zmagala na treh slalomih (Levi I, Courchevel, Kranjska Gora), Shiffrin pa se je pred vso konkurenco zavihtela na petih (Levi II, Killington, Lienz, Flachau in Jasna).

Končni vrstni red: 

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 1:48,21
2. Zrinka Ljutić (Hrv) +0,14
3. Anna Swenn Larsson + 0,81
4. Camille Rast (Švi) + 0,90
5. Melanie Mellard (Švi) + 1,39
...
10. Neja Dvornik (Slo) + 2,82
13. Ana Bucik (Slo) + 3,06
Andreja Slokar je odstopila v prvi vožnji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.