Šport > Zimski športi
35 ogledov

Sloveniji v Sočiju šest kolajn, zlata Tina in Jakov

Maze zlato zlata kolajna podelitev Schladming superveleslalom SP svetovno prvens EPA
Sodeč po projekciji podjetja Infostrada Sports Group, specialistov za športno statistiko, bo Slovenija na naslednjih zimskih olimpijskih igrah osvojila kar šest kolajn. Zlata bosta po napovedi Nizozemcev Tina Maze in Jakov Fak.

Nizozemsko podjetje Infostrada Sports Group, ki se ukvarja s ponudbo storitev za športno industrijo, je na podlagi zadnjih rezultatov izdelala virtualno lestvico kolajn na olimpijskih igrah v Sočiju. Po tej lestvici Sloveniji napoveduje šest kolajn, tri zlate, srebrno in dve bronasti ter po uspešnosti skupno enajsto mesto.

Dve zlati kolajni naj bi v veleslalomu in superkombinaciji osvojila Tina Maze, trenutno najboljša alpska smučarka na svetu naj bi temu dodala še srebro v superveleslalomu, zlato kolajno naj bi Sloveniji priboril še Jakov Fak v 20-kilometrski preizkušnji, bronasto kolajno pa naj bi osvojila smučar prostega sloga Filip Flisar in deskar Rok Marguč.

Infostrada napoveduje, da bo najuspešnejša država Kanada, ki naj bi osvojila 17 zlatih kolajn, na drugem in tretjem mestu naj bi bili Norvežani in Američani.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:17 09.februar 2013.

    K tkole gledam , kaj se tole zimo vse dogaja, bi blo najboljš, ta tista Ledena doba pride že drug let.