Šport > Zimski športi
6446 ogledov

Slovenska junakinja belih strmin končala športno pot

Meta Hrovat Profimedia
Meta Hrovat je znova končala kariero.

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je danes na družbenih omrežjih objavila zapis, s katerim je naznanila zaključek svoje športne poti, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. "Če ne gre pač ne butaš z glavo skozi zid, ampak najdeš pot okoli," je danes 25-letna smučarka zapisala na Instagramu.

Oktobra 2022 je Hrovat nepričakovano naznanila konec tekmovalne poti, nato pa je aprila lani prekinila športno upokojitev, se vrnila v tekmovalni pogon in znova postala del slovenske ženske reprezentance za svetovni pokal.

Vseeno pa tudi letos ni začela sezone, zdaj pa je naznanila, da ponovno odhaja v tekmovalni pokoj. "Ne zdi se mi pomembno razpredati o mojih odločitvah," je zapisala v opisu pod sliko.

Je pa v komentarjih, kjer je tudi podrobneje opisala svojo športno pot, dodala, da so se med njenim hitrim vzponom začele težave s hrano, pot so ji prekrižale tudi številne zdravstvene težave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meta Hrovat (@metahrovat)

V svetovnem pokalu, v katerem je debitirala leta 2015, je bila štirikrat na stopničkah, štirikrat tretja, dvakrat na domačem kranjskogorskem hribu na progi Podkoren v letih 2020 in 2021 ter dvakrat v Lenzerheideju (2018 in 2021).

Tekom svoje kariere je sicer zbrala kar 19 uvrstitev med najboljšo deseterico v svetovnem pokalu, nazadnje leta 2022 v Kranjski Gori, ko je veleslalom končala na devetem mestu. Dvakrat je skupni veleslalomski seštevek končala v prvi deseterici, obakrat na devetem mestu.

Na olimpijskih igrah je največji uspeh dosegla leta 2022 v Pekingu, ko je veleslalom končala na sedmem mestu, medtem ko je v Pyeongchangu veleslalom končala na 14., slalom pa na 21. mestu.

Hrovatova je sicer blestela v mlajših kategorijah, saj je dvakrat postala svetovna mladinska prvakinja v slalomu, prav tako pa ima zlato tudi z ekipne tekme. Z mladinskih svetovnih prvenstev je sicer pobrala še dva srebra v alpski kombinaciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 12:06 23.januar 2024.

    To je bilo več kot pričakovati..!

  • rd2dmk2 11:18 23.januar 2024.

    zarečenega kruha se največ poje in kakšen ford tud prav pride.

  • SamoResnica 11:16 23.januar 2024.

    naj tam tudi ostane

Sorodne novice