Šport > Zimski športi
300 ogledov

Smukači se prebujajo iz zimskega spanca

klemen kosi Epa
Potem ko je Smučarska zveza Slovenije (SZS) napovedala prekinitev pogodb s trenerji, so se slovenski smukači pokazali v nekoliko boljši luči.

Trije slovenski smukači so se uvrstili med najboljših 30 na edinem treningu smuka za svetovni pokal v alpskem smučanju v avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu, ki so ga tja prestavili iz kitajskega Yanqinga. Trening je pripadel Švicarju Ralphu Webru.

Martin Čater Kitzbühel Padajo glave Šport Velika čistka na SZS, trenerjem vročili odpovedi

Drugi je bil Avstrijec Christian Walder z zaostankom 39 stotink sekunde, še štiri stotinke več je zaostal še en domačin Christoph Krenn.

Od Slovencev je bil najboljši Klemen Kosi (+ 1,46) na 20. mestu. Martin Čater (+ 1,73) je dosegel 27. čas, Boštjan Kline (+ 1,74) pa 29. Četrti Slovenec Miha Hrobat (+ 2,88) je bil 53.

Smuk, ki bi se sicer moral odviti v Yanqingu, a je bil prestavljen zaradi nevarnosti, ki jo na Kitajskem predstavlja koronavirus, bo na sporedu v četrtek ob 12.45. V petek ob 11. uri bodo alpski smučarji v hitrih disciplinah vozili še superveleslalom.

alexis pinturault Škandal Šport Elitni smučar ostro napadel Fis: "Očitno smo športniki samo figure."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.