Šport > Zimski športi
42089 ogledov

Srhljiva zadnja objava slovite smučarke pred smrtjo

Instagram
Pokojna ameriška smučarka se je dobro zavedala, da so pogoji za smučanje izven označenih prog vse prej kot idealni.

Izkušena ameriška smučarka Katherine Rigby, ki je pred dnevi umrla v nesreči s plazom v kosovski Brezovici, je v svoji zadnji objavi na Instagramu opozorila na neugodne pogoje za smučanje izven označenih prog.

Rigbyjeva je zapisu izpostavila težavne vremenske razmere, ki so dan kasneje vsaj delno botrovale njeni smrti.

Tragičen konec Šport V snežnem plazu ugasnilo življenje legendarne smučarke

"Dež postrani, velika talina in premočan veter za zagon sedežne žičnice ne morejo odvrniti smučarjev in sankačev od T-bar žičnice in pobočja. Med iskanjem zime nadaljujemo z našim Tour de Piste smučanjem po obrobjih letovišč. Imeli smo nekaj priložnosti, da se povzpnemo višje, a danes se ponovno zadržujemo v nižini. Zadovoljna sem že s tem, da sem lahko na snegu," je zapisala pokojna Američanka, nekoč znana kot "najboljša smučarka v ZDA".

Raziskovanje obrobnih kotičkov in neoznačenih prog v najbolj priljubljenih smučarskih letoviščih je bil eden izmed ciljev njenega projekta Tour de Piste.

Po smrti izkušene smučarke so lokalne oblasti v Brezovici vse tamkajšnje obisovalce pozvale, naj smučajo "izključno po označenih progah." "Proge so varne in Brezovica prav tako," je povedal pripadnik kosovske gorske reševalne službe, a vse ljubitelje snežnih radosti v isti sapi posvaril, da imajo lahko že manjše skrenitve z natančno določenih smeri precej uničujoče posledice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kasha La (@kashalaclare)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 17:53 17.februar 2024.

    No, smučanje izven urejenih smučišč je loterija... tokrat za smrt!