Šport > Zimski športi
2366 ogledov

Štuhčeva blizu najboljšim

Ilka Štuhec Epa
Dvakratna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec je dosegla 13. čas uvodnega treninga v Cortini d'Ampezzo. Strogo vzeto je bila 11., saj sta dve tekmovalki progo prevozili nepravilno.

Edina slovenska smučarka v hitrih disciplinah alpskega smučanja Ilka Štuhec je danes nastopila na prvem od dveh uradnih preizkusov smukaške proge pred smukoma za točke svetovnega pokala v petek in soboto v Cortini d'Ampezzo. Mariborčanka je bila 13. oziroma 11. upoštevajoč dejstvo, da sta dve tekmovalki uvrščeni pred njo progo prevozili nepravilno.

Prvi čas treninga, 1:33,75 minute, je vpisala tekmovalka iz Francije Laura Gauche.

Avstrijka Stephanie Venier je bila druga (+0,47), Italijanka Federica Brignone je vpisala tretji čas treninga, zgolj stotinko sekunde se je zadržala na progi dlje kot Venier.

Zaostanek Štuhec je na 13. oziroma 11. mestu znašal 2,14 sekunde.

Pod eno najbolj spektakularnih kulis v svetovnem pokalu Tofane v Dolomitih je lani na prvem smuku zmagala domačinka Sofia Goggia, na drugem pa je bila pred vsemi konkurentkami Štuhec, ki je dan prej na drugem mestu gledala v hrbet zgolj Goggii.

Štuhec je na tem smuku slavila tudi leta 2017, pred tem pa je kot prva Slovenka na tem smuku leta 2014 zmagala Tina Maze.

V Cortini d'Ampezzo se obeta trojni tekmovalni spored, v nedeljo bo na sporedu še ženski superveleslalom.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Ender3 15:59 24.januar 2024.

    Ilka niti blizu tistega, kar si misli in upa mama Črnko. Najti si bo treba kakšno drugo zaposlitev.