Šport > Zimski športi
31 ogledov

Štuhčeva preprosto izjemna

ilka štuhec aspen Profimedias
Aktualna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je na drugem in obenem zadnjem treningu v njeni paradni disciplini pometla s konkurenco v Aspnu.

Alpske smučarke so na prizorišču finala letošnje sezone alpskega smučanja opravile z drugim smukaškim treningom, na katerem je spet zablestela slovenska šampionka Ilka Štuhec.

Dobitnica zlate smukaške medalje s svetovnega prvenstva v St. Moritzu je najbližjo zasledovalko, Italijanko Sofio Goggio, premagala za 89 stotink sekunde. Tretje mesto je zasedla Američanka Lindsey Vonn (+0,96), četrto pa Avstrijka Nicole Schmidhofer (+1,17), superveleslalomska svetovna prvakinja.

V Aspnu bo v sredo ob 16.30 po srednjeevropskem času najprej smuk za moške, ob 18. pa že ženski smuk, po katerem bo znana odločitev o smukaškem globusu.

Štuhčeva ima v seštevku discipline 97 točk prednosti Goggio, tako da mali globus razen v primeru odstopa ne bi smel biti pod vprašajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.