Šport > Zimski športi
46539 ogledov

Vodila za več kot sekundo, nato upočasnila in se odrekla zlatu

Gisin Print Screen
Švicarska smučarska zvezdnica je imela v žepu zlato medaljo, dokler ni nekaj vrat pred ciljem namerno upočasnila svoje vožnje.

Švicarska smučarska zvezdnica Michelle Gisin je na slalomski tekmi državnega prvenstva drvela zlati medalji naproti, ko je nekaj vrat pred ciljno črto nenadoma upočasnila svojo vožnjo in zmago nesebično prepustila rojakinji Nicole Good.

Razlog za takšno ravnanje je promocija mlajših in manj uveljavljenih tekmovalk, ki so zaradi višje uvrstitve prejele več Fis točk za bodoči preboj na mednarodno raven tekmovanja.

Gisin, dvakratna olimpijska prvakinja v kombinaciji in ena najboljših slalomistk pretekle sezone, v kateri je dvakrat stopila na najnižjo stopničko, je imela ob zadnjem merjenju vmesnega časa debelo sekundo prednosti pred rojakinjo, a se ni odločila za napad na zmago, temveč je v samem zaključku konkretno upočasnila zavoje ter s sekundo in dvema desetinkama zaostanka za novopečeno državno prvakinjo osvojila šesto mesto. 

"Ne, ne, smučala je do konca," se je po tekmi šalila državna prvakinja Good.

Kot je znano, se Gisin ni ravnala po navodilih švicarske zveze, temveč je bila njena odločitev povsem avtonomna. "Lepo je videti, ko se zvezde odrečejo zmagi v korist mlajših tekmovalk," je komentiral direktor švicarskih alpskih reprezentanc Walter Reusser.

Gisin | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 12:43 29.marec 2024.

    Če nimate videa , zakaj se v 21. stoletju vtikujete v karkoli z načinom obveščanja , ki spada v 20. stoletje .