Šport > Zimski športi
135951 ogledov

Zagorele tri skakalnice, policija sumi na požig

Reševalni pas/Twitter
Poškodovanih ni bilo, po prvih ocenah naj bi bilo škode za približno 100.000 evrov.

Požar neznanega vzroka je močno poškodoval tri manjše skakalne objekte v nemškem Biberschlagu, kjer vsakodnevno trenirajo člani skakalnega kluba SV Biberau. V klubu so nad izgubo pretreseni, saj so pred kratkim pridobili finančna sredstva za posodobitev skakalnega kompleksa.

Njihovo veselje je bilo kratkotrajno, saj so ognjeni zublji dodobra poškodovali celotno infrastrukturo in povsem uničili plastično doskočišče naprav K-35, K-17 in K-10. "Pokodovani sta tudi zaletni stezi skakalnic K-10 in K-17," je potrdil eden izmed trenerjev skakalnega kluba Felix Beiersdörfer.

Škode je za približno 100.000 evrov, poškodovanih pa na srečo ni bilo. Okoliščine požara preiskuje policija, ki sumi, da je bil ogenj podtaknjen. Kljub hitremu posredovanju gasilcev, ki so za gašenje potrebovali 20 minut, je nastala velika gmotna škoda, v klubu pa upajo, da bodo poškodovane dele sanirali s pomočjo donacij. V ta namen bo odprt transakcijski račun, kjer bodo zbirali prostovoljna sredstva.

"Ostali smo brez besed. Požar je popolnoma uničil naše skakalnice. Objekti, ki so jih naši člani uporabljali vsakodnevno, na žalost niso več uporabni. Policija preiskuje vzroke požara. Zahvaljujemo se gasilcem za učinkovito ukrepanje. Ne bomo obupali, ampak se bomo borili naprej. Hvala vsem za podporo. Trenutno se ukvarjamo z organizacijskimi zadevami. Odprli bomo tudi račun za donacije. Več infromacij kmalu," so spročili iz kluba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pod Narty (@podnarty)

Komentarjev 1
  • Tara_Farrell 16:08 16.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦