Šport > Zimski športi
9664 ogledov

Zmaga za Stephanie Venier, pravcata katastrofa Ilke Štuhec

Ilka Štuhec Profimedia
Ilki Štuhec se superveleslalom v Crans Montani ni posrečil. Zmaga za Stephanie Venier.

V tekmi stotink se je zmage na superveleslalomu v švicarski Crans Montani razveselila Avstrijka Stephanie Venier. Ta je za vsega štiri stotinke sekunde ugnala Italijanko Federico Brignone, tretjo stopničko pa je s 15 stotinkami zaostanka zavzela še ena Italijanka – Marta Bassino, sicer zmagovalka sobotnega smuka. 

Slovenski šampionki Ilki Štuhec se tudi današnji superveleslalom ni posrečil. Potem ko si je nabrala tri in pol sekunde zaostanka je zasedla predzadnje mesto. Na startu je bilo 49 tekmovalk, devet tekmovalk je ostalo brez uvrstitve. Od Ilke Štuhec je bila slabša le Italijanka Nadia Delago

Za Venier je to prva zmaga v superveleslalomu v svetovnem pokalu in tretja nasploh, prejšnji dve je zabeležila v smuku, leta 2019 v Garmisch Partenkirchnu in letos v Cortini d'Ampezzo. V superveleslalomu je petič stopila na zmagovalni oder.

Če so bile v soboto najbolj razočarane Avstrijke, za superveleslalom to velja za domače tekmovalke. Te so veliko pričakovale od zmagovalke zadnjih dveh superveleslalomov Lare Gut Behrami, ki pa se ji nastop ni najbolj posrečil. Smučarka, ki se je že po tretjem mestu v soboto pritoževala nad utrujenostjo in pomanjkanjem energije, je v zgornjem delu zgubila preveč, tako da ji tudi najhitrejši spodnji del ni pomagal, da bi bila boljša kot šesta.

Kljub temu je v superveleslalomski razvrstitvi ubranila pet točk prednosti pred Avstrijko Cornelio Hütter, ki je bila tokrat stotinko sekunde pred njo na petem mestu. Četrta je bila Francozinja Romane Miradoli. Gut Behrami je prednost v vodstvu skupnega seštevka pred zaradi poškodbe odsotno Mikaelo Shiffrin povečala na 205 točk.

Izidi:

 1. Stephanie Venier (Avt)     1:16,52
 2. Federica Brignone (Ita)    + 0,04
 3. Marta Bassino (Ita)         0,19
 4. Romane Miradoli (Fra)        0,28
 5. Cornelia Hütter (Avt)        0,45
 6. Lara Gut-Behrami (Švi)       0,46
 7. Kajsa Vickhoff Lie (Nor)     0,61
 8. Ester Ledecka (Češ)          0,64
 9. Kira Weidle (Nem)            0,69
10. Laura Gauche (fra)           0,75
...
39. Ilka Štuhec (Slo)            3,51

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.