Šport
156 ogledov

Zlomljen prst ne bo ustavil Fabjana

Miran Fabjan zlomljen prst Facebook
V glavni borbi večera na Admiral Markets Fight Night se bosta pomerila odlični Švicar Yoann Kongolo in Miran Fabjan, ki si je v torek med treningom grdo zlomil prst, a ga to ne bo ustavilo. Več o borbi v spodnjem videonapovedniku.

Že brez nesrečnega zloma prsta na desni roki bi Mirana Fabjana na Admiral Markets Fight Night to soboto v Portorožu čakala težka naloga, a slovenski Rocky se ne predaja. "To me ne bo ustavilo, 15 ur na dan delam za ta projekt. Grem do konca," je odločen Fabjan. O kvalitetah Švicarja Yoanna Kongoloja ne gre izgubljati besed. "Yoann Kongolo je zelo kvaliteten borec. Lahko rečemo, da je v top 10. V bistvu je tudi na zadnji lestvici borcev do 80 kilogramov v prvi deseterici. Čaka me težko delo, samo ni kaj. Pripeljali smo si težkega nasprotnika, ker mislim, da ti domači teren da nek dodatni zagon," je v videonapovedniku med drugim dejal Fabjan.

Kongolo v Slovenijo prihaja po novo zmago, čeprav se zaveda, da ne bo tako enostavno: "Rad bi se zahvalil promotorjem tega dogodka. V Švici imam zelo dobro ekipo, skupaj z mojimi trenerji in menedžerjem Carlom Emeryjem. Upam, da bo tudi Miran pripravljen, ker to bo vojna. Moj cilj se je kmalu boriti za naslov evropskega prvaka."

"Ponavljam: to bo zelo eksplozivna borba. Miran je zelo dober nasprotnik, zelo dober borec. Miran je tako kot jaz v samem vrhu lestvice najboljših evropskih borcev. Dokazal mu bom, da imamo v Švici zelo dobre borce, in pokazal mu bom, da sem boljši," dodaja Kongolo, Fabjan pa je za konec pogledal še v prihodnost: "Prvi cilj je 18. avgust. Ni nobena skrivnost, da si želim, da bi bila polna dvorana. Potem je pozimi resna možnost borba za naslov svetovnega prvaka v najmočnejši organizaciji WAKO. Govorimo o izjemni priložnosti. Upam, da bi to lahko izpeljali v Sllveniji. Ciljamo na dvorano Tivoli. Po 18. avgustu bo vse jasno. Upam, da bom lahko končno napadel ta tako želeni naslov svetovnega prvaka in seveda – borbo tudi zmagal." Več v zgornjem videonapovedniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.