Šport
14 ogledov

Zmaji na spektakel z dvema točkama

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 26. kola lige Ebel v gosteh premagali Graz 99ers s 3:1 (1:0, 0:0, 2:1).

Ljubljanski hokejisti so si pripravili odlično popotnico pred domačim spektaklom, ko bodo naslednji dve tekmi lige Ebel in še derbi z Jeseničani igrali na začasnem ledenem igrišču sredi prestolnice. Na gostovanju v Gradcu so s trdo in nepopustljivo obrambno igro strli domače moštvo z vrha lestvice lige in se domov vrnili z dragocenima točkama.

Dobri zadnji dosežki so dali zmajem dobro mero samozavesti. Slovenski prvaki so tokrat prvič igrali z zadnjima okrepitvama, Maticem Podlipnikom in Maksom Selanom, ki je na preizkušnji do 5. januarja.

Domači so želeli takoj odločiti tekmo in so že v uvodnih minutah silovito pritisnili, Clemens Unterweger in Mitch Ganzak sta bila nevarna, a je bil spet razpoložen ljubljanski vratar Andy Chiodo. Po prvi ljubljanski izključitvi je imel še dve dobri obrambi, v osmi minuti pa so imeli gostje spet igralca manj in v tem delu je Stephen Werner stresel okvir gola, v nadaljevanju pa je Kyle Medvec blokiral strel, ki je preprečil domače vodstvo.

Šele v 11. minuti je za prvi strel gostov poskrbel Anže Ropret, nato je vratarja Dannyja Sabourina preizkusil še Hunter Bishop. V 15. pa so ob že tretji izključitvi zeleno-beli imeli celo priložnost za vodstvo z igralcem manj, toda Aleš Mušič ni bil uspešen. Le 35 sekund pred koncem prvega dela pa so gostje poskrbeli za šok v dvorani, ko so po podaji Gregorja Koblarja izza gola in strelu Bishopa povedli. V nadaljevanju je bil boj bolj izenačen, streli so bili sicer še vedno v korist domačih, toda oba vratarja sta bila zanesljiva.

V 41. minuti je Chiodo spet ubranil dva nevarna strela, potem pa so spet udarili zmaji; Andrej Hebar je ušel v protinapad in lepo zaposlil Aljaža Uduča. V nadaljevanju bi lahko Ropret poskrbel za trdnejše vodstvo, a ni bil uspešen, zato pa so domači znižali in spet vse moči usmerili v napad. V 55. minuti so imeli šestič igralca več, toda gostje so se ubranili, v 59. pa je sledila obramba tekme Chioda, ko je s palico v zraku odbil plošček po strelu Wernerja. Domači so nato skušali priti do izenačenja še brez vratarja, toda gostje so z zadetkom na nebranjena vrata postavili piko na i.

Prva tekma zimske klasike v Ljubljani bo v nedeljo na drsališču na Trgu republike pred parlamentom, tekmec pa bo madžarski Fehervar.

Liga Ebel, 26. kolo

Graz 99ers : Telemach Olimpija 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Strelci: 0:1 Bishop (Koblar, Pešut, 20.), 0:2 Uduč (Hebar, Hočevar, 43.), 1:2 Bastiansen (Cuma, 53.), 1:3 Bishop (Mušič, Ropret, 60.)

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg  40 točk
2. Black Wings Linz  32
3. Vienna Capitals  32
4. Orli Znojmo  31
5. Graz 99ers  31
6. Fehervar  29 (-1)
7. VSV Beljak  27
8. Bolzano  25 (-1)
9. KAC Celovec  25
10. Dornbirn  24
11. Innsbruck  21
12. Telemach Olimpija  19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.