Šport
13 ogledov

Zmaji v Zagrebu, Krkaši proti črno-belim

Aleš Pipan Katarina Ponjavić
Slovenska predstavnika v košarkarski ligi ABA nocoj čaka težko delo. Union Olimpija bo gostovala pri Cedeviti (19:00), Krka pa bo v Novem mestu gostila Partizan (21.00).

Ljubljančani so po zelo solidnem začetku zabeležili dva zaporedna poraza proti Krki in Ciboni ter si zakomplicirali položaj v boju za četrto mesto. Trenerju Alešu Pipanu dodatne težave povzročata poškodbi Luke Rupnika in Sasuja Salina, zagrebška Cedevita pa bo drevi pred svojimi navijači odkrito napadala zmago s katero bi se utrdila na tretjem mestu. 

"Cedevita ima odlično ekipo, ki igra agresivno in hitro košarko. Odigrati moramo podobno kot v prvem polčasu naše zadnje tekme, če želimo pripraviti presenečenje v Zagrebu. Cedevita je evroligaš in na domačem parketu velik favorit. Imajo dva kvalitetna igralca na vsaki poziciji in igrajo z veliko energije. Dobro jih poznamo, analizirali smo jih in verjamem, da če se držimo dogovorov iz pred tekme, odigramo sproščeno v napadu in agresivno v obrambi, lahko presenetimo Cedevito," je pred derbijem kroga pojasnil Pipan.

Zaigrati kot moštvo

Novomeščani bodo gostili beograjski Partizan, kateremu v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Črno-beli so po katastrofalnem začetku sezone okrepili svojo zasedbo, tako da domači trener Aleksandar Džikić pričakuje pravo bitko za zmago: "Obstaja velika kakovostna razlika je med moštvom Partizana NIS, ki smo ga premagali v Beogradu, in moštvom, ki prihaja v Novo mesto, ne glede na poškodbe pomembnih igralcev. Prihod Mačvana, Pavlovića in Bogdanovića, vrnitev Milosavljevića in Milutinovića, to je ogromna razlika glede na prvo tekmo. Mi imamo podobne težave, iščemo najboljše načine, da igramo skupaj kot pravo moštvo."

Poslastica za navijače

Domačega centra Tomaža Bolčino čaka težka naloga pod obema obročema, kjer bo moral skupaj s soigralci prikazati veliko mero borbenosti: "Tekma s Partizanom bo še ena prednovoletna košarkarska poslastica za Novo mesto in upam, da bomo tudi mi s svojo igro prispevali k temu. Zavedamo se, da se lahko samo z agresivno in borbeno igro kosamo z gosti iz Beograda, ki so močni prav na vseh pozicijah. Pričakujem tudi veliko spodbudo naših navijačev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.