Šport
1633 ogledov

Znana finalista Wimbledona

Carlos Alcaraz Profimedia
Alcaraz se je pridružil Đokoviću v finalu Wimbledona.

Španec Carlos Alcaraz je drugi finalist teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V današnjem drugem polfinalu je premagal Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:3, 6:3 ter se po gladki zmagi pridružil Srbu Novaku Đokoviću v odločilnem obračunu za zmago na igriščih All England Cluba.

Številka ena svetovnega tenisa Alcaraz se je drugič v karieri prebil v finale tekmovanja za grand slam, potem ko je zmagal na lanski izvedbi odprtega prvenstva ZDA. Obenem pa se je 20-letni Španec prvič uvrstil v odločilni dvoboj na travi Wimbledona. Nedeljska finalista sta se letos že pomerila v polfinalu Rolanda Garrosa, takrat je Đoković zmagal v štirih nizih.

V današnjem polfinalu prvopostavljeni Španec ni imel težav z ruskim tekmecem, tretjim nosilcem. V prvih dveh nizih je dvoboj presenetljivo zlahka nadzoroval, le v tretjem je Medvedjev za hip nakazal, da bi lahko naredil kaj več. A po brejkih in znižanjih na 2:3 in 3:4 je Španec spet stopil na plin in dvoboj dokončal po manj kot dveh urah.

"Igrati finale tu v Wimbledonu je zame nekaj neverjetnega. Bil sem zelo osredotočen, pokazal sem svoj najboljši tenis v tem trenutku. Rad pa bi pokazal svoj najboljši obraz v finalu," je v prvi izjavi na igrišču dejal Alcaraz in na vprašanje o tekmecu v finalu odvrnil: "On je seveda največji, toda boril se bom. Verjamem vase in verjamem, da ga lahko premagam."

Srbski teniški zvezdnik Đoković si je zgodaj popoldne prav tako z gladkih 3:0 v nizih zagotovil že deveti finale v Wimbledonu. Italijana Jannika Sinnerja je ugnal s s 6:3, 6:4 in 7:6 (4).

Za Đokovića je to peti zaporedni finale v karieri v Wimbledonu, tekmeca je strl po dveh urah in 47 minutah. Italijan je bil zelo blizu osvojenemu nizu v tretjem, ko je vodil s 5:4 in imel dve zaključni žogici, a se je Đoković rešil. Po izenačenju pa je v podaljšani igri Sinner spet vodil (3:1), a je na koncu le slavil favorizirani drugi nosilec.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Đoković se bo v nedeljo boril za 24. lovoriko na turnirjih velike četverice. Samo v Wimbledonu lovi osmo zmago, s katero bi se po številu uspehov na travnatih terenih All England Cluba izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Obenem je danes Đoković dosegel 34. zaporedno zmago v Wimbledonu, zadnji poraz je doživel v četrtfinalu leta 2017.

"Trije zelo tesni nizi, Jannik je bil blizu, vesel sem, da se je tako razpletlo. V tretjem nizu sem čutil malo pritiska, Jannik je eden najboljših iz generacije, ki prihaja. Verjamem, da igram najboljši tenis, ne gledam na starost, pri 36 se počutim zelo dobro in še vedno sem zelo motiviran," je po dvoboju na igrišču dejal srbski zvezdnik.
 

Izida, polfinale:
Carlos Alcaraz (Špa/1) - Danil Medvedjev (Rus/3) 6:3, 6:3, 6:3;
Novak Đoković (Srb/2) - Jannik Sinner (Ita/8) 6:3, 6:4, 7:6 (4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice