Šport
515 ogledov

Znano, kdo je najboljši obrambni igralec lige NBA

Jaren Jackson mlajši Profimedia
Liga NBA je sporočila, kdo je najboljši obrambni igralec nedavno končanega rednega dela sezone 2022/23. To je ...

... Jaren Jackson mlajši, ki brani barve Memphis Grizzlies. Krilni center je porazil vso konkurenco, na drugo mesto se je zavihtel še en visoki košarkar, in sicer center Brooklyn Nets Brook Lopez. Na tretjem mestu najdemo še enega visokoraslega košarkaraj, in sicer Evana Mobleyja (Cleveland Cavaliers), na četrtem pa izkušenega krilnega košarkarja Draymonda Greena (Golden State Warriors). Peterico je zaokrožil Miamijev center Bam Adebayo

In s čim si je Jaren Jackson mlajši prislužil naziv najboljšega obrambnega igralca lige NBA v nedavno končanem rednem delu sezone? 208 centimetrov visoki košarkar Memphisa se je zavihtel na sam vrh seznama najboljših košarkarjev po številu blokad na tekmo (povprečno 3 na tekmo). Nasprotnikom je dopustil le 46,9 odstotka zadetih metov z neposredne bližine obroča, še navajajo statistiki lige NBA. To pa je bil tudi najboljši izkupiček med vsemi košarkarji, ki so branili vsaj 300 poskusov v nedavno končani sezoni.

Pri vsega 23 letih je drugi najmlajši košarkar s tovrstno nagrado, navaja ESPN. Mlajši je bil le Dwight Howard, pa še to za vsega nekaj mesecev. Član Grizlijev je v točkovanju osvojil 391 točk, drugouvrščeni Lopez 309, tretji Mobley pa "le" 101 točko, točkovalo je 100 novinarskih delavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.