Šport
52 ogledov

Zubizarreta: "Brez ponudb za Alvesa"

Andoni Zubizarreta Luis Enrique Barcelona EPA
Športni direktor Barcelone je namignil, da novih okrepitev ne bo, če ne bo novih odhodov. Na listi za "odstrel" je tudi brazilski bočni nogometaš, za katerega pa očitno ni pravega interesa.

Prihodnost brazilskega reprezentanta Danija Alvesa je že celoten prestopni rok ovita v tančico skrivnosti. Luis Enrique, novi trener Barcelone, bi lahko shajal tudi brez njega, desnemu bočnemu nogometašu pa se pogodba izteče čez leto dni, ko bi lahko Camp Nou zapustil brez odškodnine.

Kot Alvesovo novo destinacijo so nekateri mediji navajali Liverpool, milanski Inter in ParisSaint-Germain, vendar je športni direktor Kataloncev Andoni Zubizarreta zavrnil tovrstne špekulacije. "Do tega trenutka nismo prejeli nobenih ponudb za Danija Alvesa. Je naš igralec in trenira zelo kvalitetno," je sedmi sili dejal nekdanji vratar. Glavni razlog, da Alves ne najde novega delodajalca, naj bi bili visoki osebni dohodki.

Cuadrado na čakanju

V zadnjih dneh so vse glasnejše govorice, da se bo španskim podprvakom pridružil Juan Cuadrado. Kolumbijec je pri Fiorentini dobil zeleno luč za odhod, zanj pa se zanima tudi Manchester United. Cuadrado je vsestranski nogometaš, najbrž bi se dobro znašel tudi na bočnem položaju pri Blaugrani, kjer so "beki" pogosto več v napadu kot v obrambi. 

Vendar pa je Zubizarreta dejal, da novih okrepitev zaenkrat še ne bo. "Mislim, da bomo uživali v tem (kadru, op. a.), kar nam je trenutno na voljo," je dejal "Zubi", ko je beseda tekla o obrambnih nogometaših. "Zaenkrat smo zadovoljni. V tem trenutku imamo zadnjo linijo visoke kvalitete," je povedal športni direktor, ki je na Camp Nou letos poleti že pripeljal Jérémyja Mathieuja in Thomasa Vermaelena.

"Delati na tem, da bo kdo odšel"

Kljub vsemu pa je do konca avgusta še daleč in tega se zavedajo tudi pri Barceloni. "Vse do konca prestopnega roka so možnosti, da pripeljemo nove igralce. Morda bomo morali bolj delati na tem, da bo kakšen igralec odšel," je na to, da bodo nove prihode financirali s prodajami igralcev, namignil visokorasli Bask.

"Upamo na to, da bomo imeli prvega septembra najboljšo ekipo za prihajajočo sezono. Če bomo imeli priložnost, da ekipo okrepimo, bomo to tudi storili. Trenutno pa smo res zadovoljni," je sklenil Zubizarreta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.