Šport
26 ogledov

''Spoštovanje do dominatorja sezone''

gregor schlierenzauer EPA
Najuspešnejši avstrijski skakalec nima zamer do Petra Prevca, ki je v nedavno končani sezoni 2015/2016 izboljšal kopico njegovih rekordov.

Gregor Schlierenzauer je uspešno prestal operacijo kolena in ljubitelje smučarskih skokov razveselil z oznanilom, da ne razmišlja o koncu profesionalne kariere.

''Ogenj še vedno tli,'' je v pogovoru za avstrijski ORF povedal zmagovalec 53 tekem za svetovni pokal. ''Zelo sem motiviran, da se vrnem,'' je dodal 26-letnik, ki si je po koncu novoletne turneje privoščil oddih.

''Počitek mi je dobro del. Deset let v svetovnem vrhu ti vzame veliko moči in energije. Premor je bil zelo dragocen. O tem sem razmišljal že pred tremi leti, vendar sem si premislil zaradi olimpijskih iger,'' je pojasnil eden najboljših skakalcev vseh časov.

Po padcu med smučanjem po celem snegu v Kanadi je uspešno prestal operacijo kolena, uradnega roka za vrnitev v skakalno karavano pa za zdaj nima. Kot pravi, je zdravje prioriteta.

''Koleno mora biti v stanju, da prenese svetovni rekord. To je moj cilj. Smučarski skakalci potrebujemo zdrava kolena. Smučarski skoki so še vedno moje življenje, a obstajajo pomembnejše reči, kot na primer zdravje. V trenutku se lahko vse konča,'' je dejal Avstrijec.

Schlierezauer se kakopak ni mogel izogniti vprašanju o Petru Prevcu, ki je v pretekli sezoni izboljšal njegove rekorde v številu zmag, stopničk in osvojenih točk.

''Spoštovanje do dominatorja sezone. Lepo je bilo. Rekordi so zato, da se rušijo,'' je sklenil Schlieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.