Šport
50 ogledov

Srbija brez Noleta, Švica v polni postavi

stanislas wawrinka roger federer EPA
Švicarska reprezentanca bo v uvodnem krogu Davisovega pokala nastopila v polni postavi, saj bosta zaigrala tako Roger Federer kot Stanislas Wawrinka.

Medtem ko bodo srbski teniški igralci v dvoboju uvodnega kroga svetovne skupine Davisovega pokala, ki bo konec tedna na sporedu v Novem sadu, proti Švici igrali oslabljeni, brez prvega zvezdnika Novaka Đokovića, pa bodo njihovi tekmeci še močnejši. Švicarska teniška zveza je namreč danes sporočila, da bo za izbrano vrsto igral tudi Roger Federer.

''Maestro'' si je premislil

Federer sprva ni nameraval nastopiti na obračunu s Srbi, a si je premislil. Pridružil se bo povsem svežemu zmagovalcu odprtega prvenstva Avstralije Wawrinki, s čimer bo za Švico v svetovni skupini tega tekmovanja igral prvič po porazu v prvem krogu leta 2012 proti ZDA. Nazadnje je bil v reprezentanci septembra istega leta v boju za obstanek proti Nizozemski.

"Zdi se, da je uspeh Wawrinke spodbudil Federerja in mu pokazal, da je lahko leto 2014 tudi naše leto v Davisovem pokalu," so zapisali pri švicarski teniški zvezi ob novici, da bodo v Novem Sadu precej močnejši, kot se je zdelo še pred dnevi. Švica bo namreč imela na terenu tretjega (Wawrinka) in osmega (Federer) igralca svetovne lestvice.

Pri Srbiji bodo manjkali najboljši igralci, saj v ekipi ni Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića in Viktorja Troickega.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.