Slovenija
495 ogledov

"Sodnica tega poklica ne bo več opravljala"

srečko prijatelj
1/10
Boštjan Tacol
Na koprskem okrožnem sodišču bi se moral danes začeti proces proti Srečku Prijatelju, Robertu Časarju, Marjanu Mikužu in njegovi nekdanji sodelavki Loredani Bratož.

Koprska okrožna sodnica Orjana Trunkel je končala današnji narok in napovedala izjavo, ki jo bosta podala s predsednikom koprskega okrožnega sodišča Vitomirjem Bohincem glede njune izločitve. To sta zahtevali obrambi nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja in nekdanjega poslanca Srečka Prijatelja, čes da ne zagotavljata nepristranskosti sojenja.

Morda ni podpisal, lahko pa je odobril

Odvetnica Tanja Malovrh iz odvetniške pisarne Senica, ki zastopa Luko Koper, ni hotela odgovoriti na novinarsko vprašanje, za koliko je bila Luka oškodovana, poudarila pa je, da so se odločitve sprejemale na ravni uprave. Zato Časarjevi izgovori, da ni ničesar podpisal, še ne pomenijo, da ni ničesar vedel ozirom da ni ničesar odobril.

"Sodnica tega poklica ne bo več opravljala"

Prijateljeva obramba je predlagala tudi, da bi sojenje potekalo v Novi Gorici, ker je Prijatelj prepričan, da mu ista sodnica sodi za isto zadevo v dveh različnih procesih, kar po rimskem pravu ni mogoče. Poudaril je, da bo storil vse, da svojega poklica ne bo več opravljala.

Sodnica je komentirala, da to razume kot grožnjo, Prijatelj pa je ponovil, da je v zaporu po nedolžnem.

Časarjeva obramba je poudarila, da ne gre za zavlačevanje in da se zaradi dogajanja na tem sodišču poraja dvom v celoten pravni sistem.

 

Proti temu, da Mikuž postane priča

Zapletlo se je takoj na začetku, ko na sodišče zaradi domnevno zdravstvenih težav ni prišla Loredana Bratož, nekdanja sodelavka Marjana Mikuža, ki jo je sodnica hotela iz tega procesa zaradi zdravstvenih razlogov še pred pridobitvijo izvedenskih mnenj izločiti iz procesa, s tem pa bi se soobtoženemu Mikužu podalo status priče. Temu Časarjeva obramba ostro nasprotuje.

Komentarjev 4
  • KOJAK 14:02 28.maj 2012.

    Točno tako morska zvezdica, evo Janševe zveste kadre:- direktor InterEurope - Andrej Lovšin, bivši direktor VOS- direktor Fructala - Dušan Mikuš, bivši direktor VOMA

  • 1111 13:49 28.maj 2012.

    ...hehehe...strah je prisoten, ni vse tako, kot država pravi in to ve marsi kdo!!!

  • suzana.kos 12:45 28.maj 2012.

    jaz pa upam, da Janša tokrat v upravo Luke ne bo inštaliral takšnega kadra, kot ga je v svojem prvem mandatu. pa na primer v Intereuropo. njegovi "managerji" so potopili primorske gospodarske paradne konje in ne recesija.