Šport > Nogomet
30 ogledov

Stara navada je železna srajca

jose mourinho EPA
José Mourinho je naslov angleškega prvaka izkoristil za zbadljivko na račun Pepa Guardiole, s katerim sta v preteklosti dominirala v španski La Ligi.

Chelsea je v 35. kolu angleške Premier League premagal Crystal Palace (1:0) in si tri tekme pred iztekom prvenstva zagotovil naslov državnega prvaka. José Mourinho je ob deseti obletnici prvega naslova z londonskim velikanom poudaril, da je z vrnitvijo na Stamford Bridge sprejel veliko tveganje, saj bi se lahko izbral ligo, kjer vsakdo postane prvak.

Mourinho naj bi pri tem ciljal na Pepa Guardiolo, s katerim sta pred leti tvorila enega najzanimivejših rivalstev v nogometnem svetu. Mou je takrat sedel na trenerskem stolčku Real Madrida, Guardiola pa Barcelone. Španec se je v letošnji sezoni sprehodil do naslova nemškega prvaka, potem ko je njegov največji izzivalec, Borussia Dortmund, že v uvodnem delu sezone zašel v veliko krizo. Bavarci so si štiri kroge pred koncem tudi matematično že zagotovili naslov nemškega prvaka, tako da se bodo lahko v sklepnem delu sezone posvetili tekmam v Ligi prvakov, kjer jih v polfinalu čaka Barcelona.

mourinho guardiola | Avtor: EPA EPA
''Nisem najpametnejši, kar zadeva izbiro kluba in države. Lahko bi si izbral drug klub v drugi državi, kjer bi lažje postal prvak. Izbral sem klub in državo, kjer sem bil v preteklosti že zadovoljen. Tvegal sem. Zelo sem vesel, da sem v drugem mandatu še enkrat osvojil Premier League, deset let po moji prvi zmagi,'' je na tiskovni konferenci dejal nekdanji trener Reala.

''Prvak sem postal z vsakim klubom, ki sem ga treniral. Bil sem v Interju, Realu in Chelseaju. Vsak naslov je pomemben. Zmaga v Španiji s 100. točkami proti najboljši Barceloni vseh časov je velik dosežek, v katerem sem zelo užival,'' je dodal ''Edini''.

''Morda bom v prihodnosti pametnejši in si bom izbral klub, kjer je vsakdo lahko prvak. Morda se bom preselil v državo, kjer je trener lahko človek, ki skrbi za opremo in osvoji naslov. Morda bi moral biti pametnejši, vendar uživam v tem izzivu. Mislim, da sem na pravem mestu. Ostal bom, dokler me Roman Abramovič (lastnik Chelseaja, op. a.) ne odslovi,'' je zatrdil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.