Šport > Nogomet
87 ogledov

Stefanović se je opravičil Mourinhu

jose mourinho Profmedia
Predsednik Spinsa in član upravnega odbora FifPro Dejan Stefanović se je moral opravičiti za besede, ki jih je izrekel na račun Joséja Mourinha.

Predsednik Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je pred dnevi poskrbel za odmevno izjavo na račun trenerja Manchester Uniteda Joséja Mourinha.

"Gre za očitno ustrahovanje. V Sloveniji bi Mourinha obtožili in zanj zahtevali najvišjo kazen - tri leta v zaporu. Gre za očiten ukrep namenjen ustrahovanju Bastiana (Schweinsteigerja, op. a.),'' je za BBC dejal Stefanović, ki portugalskemu strategu očita neprofesionalen odnos do nemškega zvezdnika Bastiana Schweinsteigerja.

"Mourinho daje slab zgled. Sam bi sprožil postopek na sodišču. V našem primeru je zakonik jasen. Če gre za mobing in nadlegovanje, potem je zagrožena zaporna kazen, največ za tri leta. Schweinsteiger bi se moral obrniti na PFA (angleški sindikat, op. a.) in zahtevati kazen za Mourinha. Vsi igralci prve ekipe morajo trenirati s trenerji prve ekipe ob istem času in na istem kraju z ostalimi člani prve ekipe. To bi moralo biti zapisano v pravilih Fife," je dodal Stefanović.

Besede nekdanjega branilca je obsodilo Združenje trenerjev angleške lige, ki je Stefanovićeve izjave označilo za ''popolnoma neprimerne''. Predstavniik združenja so za BBC potrdili, da se je sindikalist ''opravičil gospodu Mourinhu.''

Pri tem naj bi ključno vlogo odigrala generalni sekretar Fifproja Theo van Seggelen in izvršni direktor združenja profesionalnih nogometašev Gordon Taylor, ki sta na Stefanovića apelirala, naj se opraviči.

Portugalski strateg, ki je med poletnim prestopnim rokom na Old Trafford zvabil Zlatana Ibrahimovića in Paula Pogbaja, je svojo odločitev v primeru nemškega vezista pojasnil takole: ''To, kar se dogaja, se dogaja po vseh klubih po vsem svetu. Trener odloči, kdo bo v ekipi.''

Schweinsteiger, ki v gledališču sanj nima svetle prihodnosti, se je rdečim vragom pridružil leta 2015, ko je na na trenerskem stolčku sedel Louis van Gaal.

Komentarjev 1
  • hešteg 12:22 12.avgust 2016.

    Seveda se je moral opravičiti "nadčloveku" Mourinhu. Angleži ga imajo tako ali tako za pol boga. Medtem ko on lahko klubsko zdravnico tudi posili sredi igrišča, pa bo še zmeraj bog.