Zdravje > Aktualno
60 ogledov

Število obolelih z gripo še vedno narašča

Gripa Anže Petkovšek
V preteklem tednu je število obolelih z gripo še naraslo.

Število bolnikov, ki k zdravniku prihaja zaradi gripi podobnih boleznih, je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v preteklem tednu še naraslo. Število obiskov zaradi drugih akutnih okužb dihal pa je nekoliko upadlo.

Obolelih z gripo je letos bistveno večje kot lani, ko je bil vrhunec gripe ravno v tem času.

Gripa, 5. teden | Avtor: NIJZ NIJZ

V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Novi Gorici so včeraj preklicali popolno prepoved obiskov, ki je veljala zaradi gripe in velikega števila respiratornih okužb. Kot so sporočili iz bolnišnice, obiski ostajajo omejeni na največ enega zdravega obiskovalca pri pacientu.

Iz Bolnišnice Celje medtem poročajo, da so zaradi gripe in respiratornih infektov oddelki še vedno zelo zasedeni, nekaj jih je zasedenih še vedno več kot 100-odstotno. Nekateri bolniki pa morajo ležati na hodnikih in v delovnih prostorih osebja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • znalec 08:58 11.februar 2017.

    pa to ni nič novegapolovica preživelih do 40 let penzije si je tako kupilopridobilo lepo zdravje za stare dni

  • znalec 08:56 11.februar 2017.

    bom pa drugače povedal...ni jih še toliko nekaterih pomebnežev pobrala matilda da bi gripa postala epidemičnakdo napove predlaga in podpiše epidemijo je pa stvar europsek unije hehehehehe. kenede

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 21:23 10.februar 2017.

    Če postane cepljenje proti gripi obvezno, bodo bolnikom z gripo lepo rekli, da je bil nek drug virus, podoben gripi. In v medijih bodo čez 10 let odmevale novice - Ljudje se sprašujejo o efektivnosti cepiva proti gripi, ki nas ...prikaži več varuje proti nekoč smrtonosni bolezni, ki smo jo s cepljenjem izkoreninili. In potem bodo rekli, da je gripa povzročala, pljučnice, meningitise, smrt in da je miljone ljudi umrlo zaradi tega smrtonosnega virusa...Kaj znano?