Šport > Nogomet
19 ogledov

Štirje kapetani v osmih minutah

srbija portugalska euro 2016 nani EPA
Srbska nogometna reprezentanca bi se lahko zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov, saj je na tekmi s Portugalsko v manj kot desetih minutah zamenjala kar štiri kapetane.

Srbska nogometne raprezentanca je v zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na Euru 2016 izgubila proti Portugalski (1:2) in osvojila končno četrto mesto v skupini I, ki ne prinaša vozovnice v Francijo.

Tekma, ki v rezultatskem smislu ni imela nobenega pomena, se bo zapisala v zgodovino po številu srbskih nogometašev, ki so si v zaključku srečanja nadeli kapetanski trak.

Prvotni kapetan Aleksander Kolarov je v 77. minuti zapustil igrišče in trak predal Nemanji Matiću. Slednji je na zelenici preživel le štiri minute, nato pa prejel neposredni rdeči karton, tako da je kapetan postal Zoran Tošić.

Krilni nogometaš moskovskega CSKA je igral do 85. minute - zamenjal ga je Miralem Sulejmani - naziv kapetana pa je kot zadnjemu pripadel Vladimirju Stojkoviću.

Po spletu so se že pojavila namigovanja, da je srbska izbrana vrsta s tem postavila nov svetovni rekord, ki bi se moral zapisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.