Slovenija
44 ogledov

Ameriške šole prihajajo v Ljubljano

Sejem ameriških šol
1/4
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije
Ljubljanski City Hotel bo v ponedeljek, 20. aprila, že drugo leto zapored gostil sejem ameriških šol v Sloveniji, ki je lani pritegnil več kot dvesto mladih.

Na sejmu v Ljubljani bo letos sodelovalo kar 16 ameriških izobraževalnih institucij, ki bodo udeležencem odgovorile na vprašanja o ameriškem izobraževalnem sistemu, programih, možnostih štipendiranja, življenju na kampusu in vsem drugem, kar jih bo zanimalo. 

Od 15. do 18. ure se bodo predstavljale Bentley University, Coastal Carolina University, Fairleigh Dickinson University, Foothill and De Anza Colleges, La Roche College, Minerva Schools at KGI, New York Film Academy, Saint Mary's University of Minnesota, Shoreline Community College, University of Arizona, University of California, Irvine, West Virginia University in 4 podružnice ameriških šol v Evropi - American University in BiH, American University in Bulgaria, John Cabot University v Italiji in Webster Vienna Private University v Avstriji.

Center Education USA deluje v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije, ki razpisuje tudi štipendije za študij v tujini. Na skladu pravijo, da se dijaki in študenti vse pogosteje odločajo za študij v ZDA. 

Komentarjev 1
  • dragec 12:34 17.april 2015.

    Kdaj pa bodo SLO šole vrnile obisk??????