Šport
76 ogledov

Suarez ob prvem obisku Barcelone aretiran

Luis Suarez EPA
Luis Suarez je za urugvajski Canal 10 spregovoril o svoji mladosti, predvsem pa o ljubezni do žene Sofie.

V zadnjem pogovoru za urugvajski Canal 10 je na plan prišla tudi romantična plat Luisa Suareza. Ta je med drugim dejal, da je zaradi ljubezni že končal v zaporu, priprli pa so ga ravno v Barceloni, kjer si trenutno služi svoj kruh.

"Ko mi je Sofia povedala (Suarezova žena, op. p.), da odhaja v Barcelono, je nastopila težava. takratno finančno stanje mi je preprečevalo, da bi jo obiskal. Bila sva dva najstnika, ki ju je ločilo mnogo kilometrov. Večer preden je odšla, sva skupaj prejokala. Naslednji dan sem imel tekmo, a nisem uspel zapustiti posteljo. Želel sem si le jokati in brati zvezke, ki mo jih je zapustila. Brat me je moral poiskati in me odpeljati na tekmo," je o ljubezni svojega življenja dejal urugvajski nogometni zvezdnik.

"Naposled sem si kupil vozovnico do Barcelone. Denar mi je dal moj starejši brat, šlo je za 70 dolarjev, okoli 40 ali 50 evrov. Pot je bila dolga, izgubil sem se, na carini so me aretirali ... Star sem bil 16 let, nisem vedel, kje sem, ničesar nisem prinesel s sabo. Z nosa sem začel krvaveti, na sebi pa sem imel belo majico. Aretirali so me, nisem vedel zakaj, zdel sem se jim sumljiv ... Sofia me je čakala na letališču, letalo je pristalo pred dvema urama. Povedal sem jim, da sem prišel za 15 dni in da jih bom preživel ob morju in v gorah, to so reči, ki sem jih videl iz letala. Naposled so odprli mojo torbo, našli so naslov, telefon in napotke do Sofie, prinašal sem ji paket njene tete. Po treh ali štirih urah so poklicali Sofijinega očeta, ki pa je delal, nato so poklicali še njeno mamo, ki je povedal, da je vse v redu. Ves ta čas me je Sofia iskala po letališču, nato pa sem se pojavil pred njo. V beli majici in povsem krvav," se je svojega prvega obiska Katalonije spomnil junak sredinega obračuna v Ligi prvakov, ki je Paris Saint Germainu zabil dva zadetka in tako Barcelono pripeljal na rob uvrstitve v polfinale tega tekmovanja.

"Sofija mi je izjemno pomagala, ob njej sem se zavedal, da nisem neumen. Imel sem težave, saj nekaterih reči nisem želel početi. Spodbujala me je, da sem naredil domače naloge, ali pa jih je naredila namesto mene. Začela sva hoditi, ko sem bil star 15 let, ona pa jih je imela 12, kmalu pa je dopolnila 13 let. Za njo sem naredil nekaj neverjetnih reči, prehodil sem naprimer pot od Montevidea do Soñymarja — 21 kilometrov," je še dejal Urugvajec.

"V šoli se nisem obnašal lepo, nikoli nisem bil miren. Spominjam se, da mi je mama dala zvezek, ki sem ga odnesel učiteljici, da je zapisala, kako sem se obnašal. Na začetku nisem vedel, kaj je v zvezku, vedel pa sem, da se ne obnašam lepo," se je šolskih dni sicer spominjal Suarez.

"V moji hiši je primanjkovalo veliko reči, a nikoli hrane. Ko sem bil star 11, 12 ali 13 let sem dedku pomagal pri popravilih avtomobilov, da sem domov prinesel nekaj denarja. Mama mi tega ni dovolila, a sem ji lagal, da sem bil na obisku pri prijatelju, ali pa kaj podobnega. Takšne reči me spominjajo na to, kaj sem moral žrtvovati, da sem postal nogometni zvezdnik. Zaradi tega vse skupaj še bolj cenim. Nikoli nisem imel težav s tem, da bi povedal, kaj sem počel za to, da je bila hrana na mizi," je še dejal zdaj izjemno bogati nogometaš. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.