Šport > Nogomet
39 ogledov

Šuker novinarju iz rok zbil telefon

davor šuker Marko Prpić/Pixsell
Predsednik Hrvaške nogometne zveze Davor Šuker se je vnovič znašel v sporu s kritičnimi hrvaškimi novinarji ter zakuhal nov škandal, ki je dobil tudi mednarodne razsežnosti.

Na Hrvaškem še vedno odmeva četrtkovo milo rečeno sporno ravnanje vodilnega moža hrvaške nogometne zveze (HNS) Davorja Šukerja. Nekdanji nogometaš si je za novo tarčo izbral novinarje zanj očitno preveč kritičnega novičarskega portala Index.hr.

Četrkove novinarske konference HNS so se želeli udeležiti tudi trije novinarji Indexa, a jim je varnostnik preprečil vstop, nato je v dogajanje posegel tudi sam Šuker, ki je enemu novinarju med snemanjem iz rok izbil mobilni telefon in mu ga vzel. Telefon je dobil nazaj šele nekaj minut pozneje.

Index.hr dobil obvestilo že pred incidentom

Prepoved vstopa novinarjem na novinarsko konferenco in nasilno Šukerjevo vedenje je povezano z njegovo oziroma odločitvijo HNS, ki je pred tem s posebnim obvestilom novinarjem omenjenega priljubljenega novičarskega portala prepovedala udeležbo na novinarskih konferencah zveze zaradi kritik na njihov račun.

Hrvaško novinarsko društvo HND je zaradi spornega dogajanja izrazilo protest ter zahtevalo od Šukerja takojšen preklic neustavne in neutemeljene prepovedi, vendar pa je protest naletel na gluha ušesa.

Tudi v Španiji o Šukerju

O spornem dogajanju v hrvaškem nogometu je, kot danes navaja hrvaška tiskovna agencija Hina, poročala tudi dopisnica španske tiskovne agencije Efe v Zagrebu. Zdaj 47-letni Šuker je bil v času aktivne nogometne kariere zelo priznan in priljubljen nogometaš z velikim ugledom med športno javnostjo na Pirenejskem polotoku. Šuker je od 1991 do 1996 v vlogi napadalca igral nogomet za Sevillo, nato pa je vse do leta 1999 zabijal gole tudi za kraljevi klub iz Madrida Real.

"Hrvaško novinarsko društvo je predsednika Hrvaške nogometne zvez, nekdanjega nogometaša Reala Madrida Davorja Šukerja, obtožilo omejevanja svobode do obveščanja javnosti ter fizičnega nasilja nad novinarji," je poročala Efe, ki ob tem navaja tudi mednarodne razsežnosti primera. Hrvaško novinarsko združenje je namreč o spornem Šukerjevemu ravnanju seznanilo Evropsko zvezo novinarjev (EJF) in Organizacijo za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.