Svet
174169 ogledov

Balkon, o katerem govori vsa država

Balkon v Zagrebu Tomislav Miletic/24sata/Pixsell
Predrznost lastnice presenetila vso državo.

Na Hrvaškem se je pred dnevi na družabnih omrežjih pojavila fotografija nenavadnega balkona sredi Zagreba. O balkonu danes govorijo v vseh osrednjih medijih. 

Neka upokojenka se je namreč lansko poletje odločila na lastno pest povečati balkon stanovanja. Rezultat je, da ima danes za pol metra širšega. Betonski podest starega balkona so izkoristili, da so nanj položili leseno konstrukcijo, zunanji del pa podpirajo še trije stebriči. Gospa ima sedaj dovolj prostora za lonce s cvetjem, celo palmo, poroča 24sata.hr.

Sosedi seveda nad domislico niso zadovoljni. "Mislila je, da ga bomo gledali samo mi sostanovalci, saj je obrnjen stran od ceste," je povedala ena od sosed. Sostanovalci bloka so sicer gradbeno kakofonijo že kmalu prijavili inšpekciji, ki pa se na prijavo ni odzvala, lastnica pa se na grde poglede soseske ni zmenila. 

A zdaj ji je zagodel internet. Posnetki balkona so se pojavili na omrežjih in takoj postali viralen hit. O balkonu te dni govori ne le Zagreb, temveč vsa država. Niti pristojne inštitucije si ne morejo več zakrivati oči. Morajo pa posledice nositi tudi stanovalci bližnjih blokov, saj je zaradi postopka trenutno prepovedana izdaja kakršnihkoli dovoljenj zanje.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 13
  • vera23 12:41 17.april 2023.

    Sreča res, da Hrvati nimajo drugih problemov!

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:39 16.april 2023.

    Čist ok je in za to ni treba nobenega soglasja in dovoljenja.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:27 15.april 2023.

    Hrvati so se nalezli slovenske fousije!