Svet
18 ogledov

Bo Mišić dobil 40 let?

Selena Hrvaška policija
Na Okrožnem sodišču v Splitu se je začelo sojenje 29-letnemu Ediju Mišiču, ki je obtožen umora 31-letne Mehičanke Selene Graciano Macedo.

Na sodišče sta poleg obtoženega prišla tudi brat in mati brutalno umorjene Selene. Z njima je prišel tudi mehiški častni konzul, mehiški novinar. zaradi izrednega zanimanja javnosti je dvorana splitskega osišča polna.

Trenutno poteka zaslišanje prič, med katerimi je tudi oče obtoženega in Seleninim brat. Brata so med pričanjem večkrat preplavila čustva in je na glas zajokal. Selenina mama še ni govorila.

Obtoženi Mišič se je izrekel za nedolžnega. Tožilstvo zanj zahteva 40 let zaporne kazni, piše Dnevnik.hr.

Kaj je storil Mišič?

Selena se je 22. avgusta sama sprehajala po splitskem Marjanu. Mišić se ji je približal od zadaj, jo močno prijel za roke in onemogočil upiranje. Z lepilnim trakom ji je zalepil usta in zvezal roke. Odnesel jo je dobrih 50 metrov k obzidju, jo položil na tla in slekel, nato pa ji z dvema zamahoma prerezal vrat. Kaj ga je gnalo k umoru, še zdaj ni znano.

Po umoru je truplo Selene potisnil med ruševine zidu ter ga prekril z zemljo, suhimi vejami in iglicami borov. V bližini je pustil nahrbtnik, v katerem so našli kuhinjski nož, majico, samolepilne trakove, brisačo, sendvič in dva fotoaparata – na vseh predmetih je bila kri.

Strokovnjaki so Mišića opisali kot izjemno hladno osebo, ki ji umor ne predstavlja nobene večje težave. Tako v času zločina kot pozneje pa je bil povsem prišteven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.