Svet
3920 ogledov

Bodite veseli, da nimate tako krutega šefa!

Kaznovanje Youtube
Ker so bili menda preleni, je šef svoje delavce kaznoval na ogaben način.

Na spletnem medmrežju se je razširil posnetek iz Kitajske, ki priča o kruti in menda nič kaj redki praksi nekaterih delodajalcev. 

Video, posnet 4. avgusta, prikazuje postroj delavcev nekega podjetja za prodajo železnine in gradbenega materiala iz province Guidžou. Na videu je po poročanju spletne strani Bejing News vidno, kako eden od moških deli delavcem žive jegulje in jim ob tem v kitajščini naroča: "Ugriznite, dokler ne poči!"

Prav tako so morali delavci popiti mešanico, v kateri naj bi bila kokošja kri, ob tem pa video prikazuje gnus in grimase, ki so jih ob tem počeli. 

Šef prodajnega centra je za omenjeno stran potrdil, da je dogodek resničen in da je na ta način discipliniral po njegovem mnenju premalo motivirane zaposlene. Trdi pa, da so se delavci za "motivacijsko uro" javili prostovoljno, čemur številni lokalni komentatorji ne verjamejo.

Kitajski zakon prepoveduje delodajalcu poniževanje delavcev in skupinske kazni, vendar pa naj bi bile prakse, kot do pitje vode iz straniščne školjke, hranjenje s hrošči in celo bičanje precej pogoste.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.