Svet
18 ogledov

Burja tudi pri sosedih

Tako je sneg zjutraj presenetil prebivalce Šibenika. (Foto: Pixell) Žurnal24 main
Sneg in orkanska burja tudi pri sosedih Hrvatih. V Italiji 90 poškodovanih.

Zaradi močne burje in sneženja je po poročanju hrvaških medijev zaprt odsek ceste med Zagrebom in Splitom, med Reko in Zagrebom ter del Jadranske magistrale. Zaprt je tudi most na Krk, medtem ko je most na Pag prevozen samo za osebna vozila. Trajekti ne vozijo na Cres, Pag, Rab ter iz Krka na Rab, prekinjene pa so tudi povezave s katamaranom na Hvar, Korčulo, Vis in Lastovo.

Večina obale je brez elektrike. Ker so nekatere ceste zaprte, ekipe elektropodjetij ne morejo na teren. Po napovedih hrvaških vremenoslovcev podobno vreme pričakujejo tudi jutri.

90 poškodovanih
Pri zahodnih sosedih pa je še huje. Zaradi divjanja orkanske burje je bilo včeraj poškodovanih devetdeset ljudi. Ljudje so se po pisanju časnika Il Piccolo poškodovali predvsem zaradi padcev ali ker so jih zadele polomljene veje in drugi predmeti, ki jih raznaša burja. Ta je dosegla hitrost do 170 kilometrov na uro.

V starem delu tržaškega pristanišča Porto Vecchio se je s privezov strgal lebdeči orjaški žerjav Ursus, ki je z 80 metri največja tovrstna konstrukcija na svetu. Kot poroča Il Piccolo, ga obalna straža še poskuša spraviti na varno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.