Svet
12 ogledov

Čez dva tedna konec Facebooka?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Če se strinjate, da Facebook ne spoštuje vas, vaših osebnih podatkov ali prihodnosti interneta, potem se lahko pridružite skupini, ki bojkotira priljubljeno stran.

Glede na to, da se oseba na Facebook lahko zelo hitro navadi, zelo težko pa ga je ukiniti, se je ameriška skupina odločila, da sproži pobudo in javnost prepriča, naj ukine svoje zasebne profile in tako ne tvega več vse večjega kršenja zasebnih podatkov.

"Za nas sta bistveni dve stvari – pošten izbor in dober namen. Facebook ne izpolnjuje nobene od teh stvari. Da vam izbiro glede upravljanja s podatki, vendar to ni poštena izbira. Dokler je vse usmerjeno tako, da sami odločate o podatkih, je to za posameznika zelo težko. Prav tako smo prepričani, da Facebook ne spoštuje vaših podatkov," so zapisali na spletni strani QuitFacebookDay.com

Veliko ljudi meni, da je ukinitev Facebooka povezana s posameznikovo zasebnostjo, pri tem pa gre za utemeljeno zaskrbljenost, so še zapisali na strani. Facebooka ni lahko ukiniti, saj je mikaven, zabaven in nas hitro zasvoji. To je tako, kot bi hoteli prenehati s kajenjem.

Do zdaj je svoj namen, da 31. maja letos ukinejo profil na Facebooku, izrazilo 3161 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.