Svet
376 ogledov

Drama: Med fotografiranjem nevihtnih valov padel v morje

Profimedia
Sicer so obalo Španije v zadnjem mesecu zajela številna neurja, po padcu v morje so med slabim vremenom umrli že štirje ljudje iz različnih držav.

Na otoku Tenerife, ki največji in najbolj gosto poseljen izmed sedmih Kanarskih otokov, je po padcu v morje umrl češki turist. Tamkajšnje oblasti sporočajo, da se je nesreča zgodila v sredo, ko je 53-letni moški fotografiral ogromne valove, ki so nastali med nevihto. 

Dramatični posnetki, ki so jih objavile službe za nujno pomoč, prikazujejo reševanje nesrečnega Čeha, ki so ga sicer uspeli izvleči iz morja, a je kmalu zatem umrl zaradi zastoja srca. 

Sicer so v sredo s Tenerifov poročali o kar petmetskih valovih, ki so bičali obalo. Oblasti so opozorile na poplavljanje obalnih območjih tega otoka, ki je sicer zelo priljubljen počitniška destinacija mnogih Evropejcev.

Tudi celinski del Španije so v zadnjem mesecu zajela številna neurja, po padcu v morje so med slabim vremenom umrli že štirje ljudje iz različnih držav, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.