Svet
13 ogledov

Dramatična izpoved očividca streljanja v Dallasu

Streljanje na policiste, Dallas Profimedias
V streljanju v Dallasu je po zadnjih podatkih umrlo pet policistov, za življenje šestih se še borijo. Policisti so prijeli tri osumljence, četrti je še vedno v eni izmed mestnih parkirnih hiš. Vznemirljivi posnetki in dramatične izpovedi.

Kot smo poročali, nasilje je izbruhnilo med protestom zoper policijsko nasilje; v zadnjih dneh je spet prišlo do novih dveh ubojev temnopoltih državljanov s strani policistov. Med protestom je prišlo do streljanja, po zadnjih podatkih naj bi bili na delu štirje ostrostrelci, ki so streljali na policiste. Zadeli so jih enajst, pet jih je mrtvih, ostali so v kritičnem stanju.

PREBERITE TUDI


"Skušal sem dobiti dober posnetek protestov, ko sem slišal streljanje. Videl sem, kako so streli zadeli stavbe in avtomobile," je še v času drame v Dallasu za USA Today na licu mesta povedal očividec Michael Bautista, ki je dodal, da se je na začetku slišalo ogromno strelov. Sledili so streli iz pištol, nato pa izmenjava ognja, je povedal. Začel se je umikati proti parkirni hiši, saj ni vedel, da se tam nahaja eden izmed napadalcev. "Policisti so kričali, naj se uležemo na tla. Srečen sem, da sem živ," je dodal Bautista. 

Shantay Johnson je bila tudi ena izmed protestnikov, snemala ga je. Povedala je, da je bila v kontaktu z enim od napadalcev. Ni vedela, kdo je in kaj se dogaja. Povedala je, da je stala na vogalu, ko je prišel do nje, ji dal "high five" in se nasmejal.

Eden izmed protestnikov je povedal, da mu je policist rešil življenje. "Stali smo na ulici, ko smo zaslišali streljanje. Sprva nismo vedeli, kaj se dogaja. Sledilo je še več strelov. Policist, ki je stal poleg nas, me je odrinil vstran, ker so napadalci prihajali v našo smer," je povedal očividec in dodal, da je bilo naslednje, kar so zaslišali: "Policist je ustreljen."

Na spletnih omrežjih se vrstijo posnetki groze v Dallasu:

 

 
Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:51 09.julij 2016.

    ZDA se nočejo odpovedat orožju zarad industrije; ker to nosi ogromno denarja tako gospodarstvu kot tudi posredno državi. Pri nas pa bo kmalu možno ignorirat okoljske zahteve če bi to ogrožalo dobiček.Sj nč ne rečem dobiček je ...prikaži veče pomemben ampak ne na plečih zdravja ljudi. In tud pretirano zgledovanje po ZDA je popolnoma neumestno.Sožalje svojcem nedavno umrlih policistom in umrlh žrtvam policistov izpred nekaj dni nazaj. Nič od tega se ne bi smelo zgoditi.

  • h3o 14:19 08.julij 2016.

    Od kje pa strelcem profesionalno orožje? Ah, ustava v Ameriki jim ga jamči, zaradi samoobrambe. Zakaj jim ne date še jedrskih konic? A te so pa prehude ali kaj? Če umre eden je v redu, če pa jih na milijone ...prikaži več pa ni? Pa naj potem prodajajo še več orožja če želijo. Ampak to da prodajajo avtomatsko orožje je pa skregano...Orožje bi morali imeti samo policija in vojska, ne pa ljudstvo. Kdor pa jamra po samoobrambi, pa imajo itak tazerke pištole tazerje in ne vem kaj vse še. Pač američani ubijajo ljudi po celem planetu, svojci umorjenih se pa maščujejo njim in ostalim...

  • Zmago 13:48 08.julij 2016.

    Ja če bel policist fenta črnca je to ziher ...................... rasizem.Če črnec fenta belega policista,..............................je pa to ???? hrabro dejanje,........po Frocu Jozlnu ???