Svet
75513 ogledov

Družinska tragedija, preživel ni nihče. Česa takšnega ne pomnijo

nagrobna sveča Profimedia
Grozljivka tik pred novim letom. Policisti česa takšnega ne pomnijo.

V vasi Dobrljin pri Novem Gradu (Bosna in Hercegovina) je prišlo do družinske tragedije brez primere; policisti so v družinski hiši našli trupli dveh žensk in moškega.

Čeprav so sinoči vsi mediji v BiH objavili, da je moški v vasi blizu Bosanskega Novega verjetno ubil svojo mamo in sestro ter nato še sebe, je bila to le delno pravilna informacija. Kot so danes poročali, potrdili pa so tudi policijski viri, je tričlanska družina storila kolektivni samomor. Spodbudila jih je žalost zaradi smrti 34-letne vnukinje oziroma hčerke, ki je zbolela za levkemijo.

Poročilo očividcev je pokazalo, da je moški s strelnim orožjem ubil dve ženski, nato pa sam poskušal narediti samomor. Umrl je na poti v bolnišnico.

Naročili so tudi krste

Kot je poročala banjaluška Alternativna televizija (ATV), so preiskovalci v hiši našli kar sedem poslovilnih pisem drugim družinskim članom in prijateljem, iz katerih izhaja, da se je trojica za to dejanje odločila po hudi bolezni hčerke oziroma vnukinje, ki je maja umrla. 

V pismih so navedli tudi, kdo jih bo pokopal in kje, svojcem so pustili tudi navodila, kje dvigniti denar za pogrebne stroške. Tri dni preden so si vzeli življenje, so naročili tudi tri krste, v katerih so jih pokopali.

Pred umorom in samomorom naj bi vsi trije povečerjali, popili žganje, se stuširali in preoblekli, zaklenili vrata in iz ključavnice izvlekli ključ.

V priloženi kuverti s pustili denar, namenjen za nakup rož, ki jih je treba odnesti na grob pokojne 34-letnice, in sicer na točno določen datum. Eno od pisem je bilo naslovljeno na njenega fanta.

Sosed družine je za ATV povedal, da pred dejanjem nič ni nakazovalo na tragedijo oziroma, da bi trojica načrtovala kaj podobnega. Vsa vas in širša okolica je zaradi dogodka globoko užaloščena.

Kam po pomoč

Med prazniki se številni posamezniki znajdejo v stiski. Za informacije o ustreznih oblikah pomoči ali za podporo in pogovor se lahko obrnete tudi na telefone za pomoč v stiski:

• Klic v duševni stiski
01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).
• Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik
116 123 (24 ur/na dan, vsak dan). Klic je brezplačen.
• Društvo SoS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja
080 11 55 (24 ur na dan). Klic je brezplačen.
• TOM telefon za otroke in mladostnike
116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro) Klic je brezplačen.

umor-22.10.2023 Slovenija Slovenija Klepar pred mašo ubil sestro in sebe Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča Slovenija Slovenija Tičev morilec ni kazal znakov samomorilnosti

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pepe007 11:05 03.januar 2024.

    Medijsko favorizirana evtanazija v cenejši izvedbi.

  • SlavkoKrizman 12:19 01.januar 2024.

    Naravna selekcija v vsem svojem siju.

  • Pierre 18:58 31.december 2023.

    Za pomoč v stiski se obrnemo na SVOJCE!!!!