Svet
4796 ogledov

Dvaindvajsetletno oskrbnico pokončal lev

Lev EPA
Med čiščenjem ograde, v kateri bivajo levi, se je zgodila tragedija.

V živalskem parku v Severni Karolini se je med čiščenjem ograde z levi zgodila tragična nesreča. Ko je ekipa usposobljenih delavcev čistila ogrado, je enemu od levov uspelo pobegniti iz zaprtega dela. Žival je vstopila v prostor, kjer so bili ljudje, in napadala 22-letno pripravnico. Leva so poskušali uspavati, a jim to ni uspelo, zato so ga policisti ustrelili. 

Družina pokojne Alexandre Black je za ABC news dejala, da je Alexandra umrla med opravljanjem dela, ki je bilo njena strast. V omenjeni ustanovi je šele začenjala. Na dan napada je namreč bila tam šele deseti dan. 

Po besedah njene družine naj bi bilo delo z živalmi njena velika želja. V preteklosti je že delala v več ustanovah, ki skrbijo za živali. 

Direktorica ustanove Mindy Stinner je dejala, da je to najhujši dan v njenem življenju. "Izgubili smo človeka. Izgubili smo žival. Izgubili smo nekaj zaupanja vase," je dejala za WTVD. 

Stinnerjeva vodi ustanovo, v kateri skrbijo za več kot 80 živali. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.