Svet
31 ogledov

Dviga se palača

Putin zanika, da gre pri gradnji dvorca za sporne posle. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na obali Črnega morja raste palača v italijanskem slogu, ki se ponaša z bazeni, pristajališčem za helikopter, igralnico, amfiteatrom in cerkvijo. Lastnik naj bi bil nihče drug kot ruski premier Vladimir Putin.

Razkošen dvorec so na več deset tisoč kvadratnih metrih začeli graditi že leta 2006. V bližini so zasadili vinograde, v katerih bodo gojili izbrane vrste trte in pridelovali kakovostno vino. Vrednost projekta naj bi znašala več kot milijardo dolarjev. Kot poroča portal RuLeaks, naj bi bil projekt financiran z opranim denarjem, ki naj bi izviral iz podkupnin in kraje.

Z omenjenimi podatki je ruskega predsednika seznanil nekdanji Putinov sodelavec Sergej Kolesnikov, ki ni želel sodelovati pri nelegalnih poslih. Svoje pismo je posredoval tudi Združenim narodom. Putin je njegova namigovanja že zanikal.

Po objavi fotografij so se na portal RuLeaks, ki je nastal po vzoru WikiLEaks, zvrstili številni napadi, ki pa njenega delovanja niso prekinili. Stran namreč gostuje na serverjih, ki se ne nahajajo v Rusiji, domena ni registrirana na ruskega državljana, vse kar je objavljeno na strani pa se avtomatsko prenese na druge mreže, tudi Facebook.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.