Svet
9 ogledov

Grozijo tudi Tadiću

Ga čaka podobna usoda kot nekdanjega  srbskega premierja Zorana Đinđiča.(Foto: B Žurnal24 main
Grožnje s smrtjo so tokrat letele na srbskega predsednika Borisa Tadića.

Srbsko notranje ministrstvo je na podlagi zahteve tožilstva začelo preiskavo groženj srbskemu predsedniku Borisu Tadiću prek Facebooka. Pri tem bodo morali prositi za pomoč ameriško pravosodno ministrstvo, da bi od Facebooka dobili podatke o uporabnikih.

Preiskavo so sprožili, potem ko so na socialni mreži Facebook oblikovali skupino, ki Tadića opozarja, da se zaman skriva in da ga "čaka ostrostrelec". Predstavniki oblasti so ob tem že zatrdili, da tovrstne grožnje ne bodo preprečile boja vlade proti organiziranemu kriminalu in mafiji.

Na merku tudi Mesić
Včeraj so iz Zagreba prav tako sporočili, da je grožnje s smrtjo prek Facebooka prejel tudi nekdanji hrvaški predsednik Stipe Mesič. Mesić povedal, da mu grozijo "četniki in ustaši", kar je dokaz, da je na pravi poti. Dodal je, da se ne boji.

Na Facebooku se je oblikovala skupina "Smrt Stjepanu Mesiću", ki naj bi imela okoli pet tisoč članov, večino s Kosova. Mesiću so lani in letos večkrat grozili s smrtjo, v zadnjih dneh pa naj bi prejel grožnje tudi pisno in po telefonu, zato jih je prijavil policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.