Svet
52 ogledov

Grozljiv posnetek strmoglavljenja letala na Malti

malta Žurnal24 main
Kmalu po vzletu je na Malti strmoglavilo manjše potniško letalo. Umrlo pet uslužbencev francoske carine, je sporočila vlada v Valletti.

Po dosedanjih podatkih naj bi umrlo vsaj pet ljudi. Malteški mediji so sprva poročali, da so na letalu tudi predstavniki evropske agencije za zunanje meje Frontex, a so v Frontexu te navedbe kmalu zavrnili.

"V strmoglavljenju letala na Malti niso bili udeleženi uradniki Evropske unije," je kasneje na družbenem omrežju Twitter zapisala tudi visoka zunanjepolitična predstavnica EU Federica Mogherini.

Nesreča se je zgodila ob 5.30 zjutraj, letalo je bilo z letališča v Luqi namenjeno v Misrato v Libiji. 

Kmalu po vzletu je se je po poročanju očividcev letalo nagnilo desno in treščilo na vzletno pisto, zajel ga je ogenj. 

Po navedbah prič je letalo z dvema propelerjema kmalu po vzletu ob 7.20 strmoglavilo blizu vzletne steze in zagorelo. Edino letališče na otoku je bilo zaradi nesreče nekaj časa zaprto.

Francoski cariniki naj bi opravili polet v okviru nadzorne operacije, ki jo izvajajo pet mesecev. Njen cilj je izslediti poti, ki jih uporabljajo tihotapci ljudi in droge.

Dvopropelerski Metroliner lahko prevaža okoli deset ljudi.

Zaenkrat ni še znano, kakšne narodnosti so bile žrtve.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.