Svet
6066 ogledov

Hekerji napadli Garmin, pozor, če uporabljate njihovo opremo

Garmin ura
1/2
Profimedia
Za zdaj še ni znano, ali so hekerji v napadu na Garminovo omrežje ukradli podatke o strankah.

Pri Garminu so bili prisiljeni zapreti svoje klicne centre, spletno mesto in nekatere druge spletne storitve, potem ko so hekerji zakodirali in 'ugrabili' omrežje proizvajalca pametnih ur in nekatere proizvodne sisteme. Hekerji v takih primerih za 'ključ' in ponoven dostop do podatkov od podjetja zahtevajo odkupnino.

Napad vpliva tudi na lastnike ročnih ur Garmin, saj je družba ugasnila tudi storitev Garmin Connect, s pomočjo katere uporabniki sinhronizirajo svoje športne aktivnosti s spletno aplikacijo.

„Trenutno imamo težave, ki vplivajo na Garmin.com in Garmin Connect," so sporočili iz podjetja. „Težave vplivajo tudi na naše klicne centre in trenutno ne moremo prejemati nobenih klicev, e-pošte ali spletnih klepetov. Trudimo se, da bi to težavo rešili v najkrajšem možnem času, za nevšečnosti se opravičujemo."

Napad je vplival tudi na Garminove letalske baze podatkov, flyGarmin, ki podpirajo letalsko navigacijsko opremo.

Piloti so na spletnem mestu tech povedali, da niso mogli prenesti nove programske opreme Garmin z najnovejšimi različicami letalske baze, kar je zakonska zahteva za letenje. Napad je napadel tudi aplikacijo Garmin Pilot, ki se uporablja za načrtovanje in načrtovanje letov.

Garmin ura | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.