Svet
13960 ogledov

Hiša groze: Otroke zvezane zadrževala v kleti

Ameriška policija
Za vrati na videz povsem običajne družinske hiše v Teksasu so se dogajale prave grozote.

Šele ko je šestnajstletnima dvojčkoma uspelo pobegniti iz kleti, kjer ju je mama zadrževala proti njuni volji, je na dan prišla tragična usoda otrok 40-letne Zaikiyje Duncan. Policisti in socialni delavci so iz krempljev nasilne matere rešili sedem otrok. 

V torek zjutraj je 16-letnima bratu in sestri uspelo pobegniti iz kleti in poiskati pomoč pri eni od sosed iz njihove ulice. Povedala sta, da sta bila pogosto gola in priklenjena v pralnici. Na telesu sta imela globoke ureznine, modrice, na zapestjih in gležnjih so bile vidne brazgotine. Fant je povedal, da je v mamini torbici našel ključ od lisic, ji ga izmaknil in skril v usta, nato pa se jima je s sestro okoli 5. ure zjutraj uspelo rešiti se iz lisic in pobegniti iz hiše. 

Šestnajstletni fant je preiskovalcem povedal, da mu je mama večkrat dala tablete, da je potem spal. Prisilila ga je, da je ob neki priložnosti na enkrat zaužil 24 tablet, ki se uporabljajo proti alergijam. Običajno se lahko vzame eno do dve tableti vsakih šest ur oziroma največ 12 v 24 urah. 

Otroci so povedali, da jih je mama silila piti varikino in jim jo zlivala po spolnih organih. Če so "preveč govorili", so morali piti čistila. Prepovedala jim je uporabo stranišča in jih silila, da so zauživali lastne izločke. Umivali so se lahko le z umazano vodo, ki so jo imeli v vedru. Pretepala jih je z železnimi palicami, podaljški in drugimi kovinskimi predmeti. Mama naj bi otrokom dajala hrano enkrat do trikrat na teden, večinoma sendviče

Duncanova ima še pet otrok, enega otroka so policisti našli pri njej in njenem partnerju, preostali štirje pa so bili nastanjeni pri različnih sorodnikih v Louisiani. 

Ko sta mati in njen 27-letni partner, ugotovila, da sta otroka pobegnila, sta tudi sama pobegnila v sosednjo zvezno državo Louisiano. Tam so ju policisti prijeli v kraju Baton Rouge.

Družina se je šele pred kratkim preselila v Houston. Policija je potrdila, da je bila Duncanova v preteklosti že obtožena zlorabe otrok. Pred desetimi leti so v bolnišnici v Louisiani zdravili njenega takrat petletnega otroka, ki je utrpel hude opekline po telesu. Zdravniki so ocenili, da so opekline posledica vroče vode. Na telesu otroka so našli tudi več modric. 

V hiši, kjer je Duncanova takrat živela, so našli 20-mesečnega otroka, zavitega v oblačila in z zvezanimi rokami. Poleg njega je bila doma le še 4-letni brat. Duncanova naj bi priznala, da je otroke redno disciplinirala tudi fizično in da so morali spati v omari. Kljub vsemu pa so ji takrat po koncu postopka otroke vrnili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • alen04 12:51 21.oktober 2022.

    Sojetnicam in jetnikom razložiti kaj sta pošasti počeli. Ja, ja, saj vem, karma je velika prasica!!!!