Svet
3260 ogledov

Honor View20: Telefon iz premium razreda s ceno, pri kateri se ne boste počutili nategnjenega

Honor View20
1/3
Boj za prvo mesto, ko gre za najhitrejši, najzmogljivejši in, če želite, najlepši mobilni telefon, še nikoli ni bila tako ostra. V boju za ta primat so v zadnjih nekaj letih posebej agresivne kitajske multinacionalke. Predvsem Huawei, ki je ubral taktiko blitzkriega z dvema blagovnima znamkama: Huawei in Honor.

Le nekaj mesecev po predstavitvi vrhunskega Huawei Mate 20 Pro in Honor 8X, ki s solidnimi karakteristikami, predvsem pa odlično ceno, konkurira napravam iz višjega cenovnega razreda, so zdaj pri kitajski družbi razkrili nov model: Honor View20.

Po značilnostih in ceni se mu še najbolj približa zadnja izdaja telefona OnePlus. A ima View20 v bitki ena na ena dve orožji, s katerima bo prepričal marsikaterega uporabnika: nenavadno barvno kombinacijo ohišja in futuristični dizajn s kamero, ki so jo pomaknili v levi zgornji kot ter odstranili režo, v kateri imajo dandanes ostali telefoni kamero, zvočnik in senzorje.

Pri Honorju ciljajo predvsem na mlajše, ki se jim želijo približati prav s tema dvema karakteristikama.

Kamera na hrbtni strani se lahko pohvali kar z 48 megapiksli, sprednja, torej tista za selfije, pa s 25 megapiksli.

Prav kamera je, kot rečeno, eden glavnih dizajnerskih adutov. V zgornjem levem kotu je postavljena v odprtino s premerom vsega 4,5 milimetra, razvojni inženirji so lahko zato zaslon razširili prek celega zgornjega dela telefona. Tudi zvočnik so namreč prestavili na zgornji rob naprave.

Kameri na pomoč priskoči umetna inteligenca: Naredi več posnetkov naenkrat, ki jih zavoljo boljše kvalitete združi v eno.

Umetna inteligenca, vgrajena v napravo, prepozna tudi več kot 100 vrst hrane in vam postreže z informacijami o kalorijah na krožniku. Identificira tudi več kot 300 najbolj znanih znamenitosti in 100.000 slik z vsega sveta. Ko denimo posnamete fotografijo Eifflovega stolpa, so vam v hipu na voljo osnovne informacije o njem.

S pomočjo 3D senzorja pa se telefon lahko pretvori v igralno konzolo. Senzor namreč zaznava globino prostora in gibanje objektov v njegovem dosegu. Deluje torej na podoben način kot Xboxov kinect.

Tudi pri procesorski moči niso varčevali. Napravo namreč poganja nabor čipov Kirin 980, ki je denimo vgrajen v paradni Huaweijev telefon Mate 20 Pro.

Še en korak v smeri k mlajši ciljni publiki je sodelovanje z ustvarjalci igre Fortnite, ki je obnorela mladino po vsem svetu. Na napravi Honor View20 igrica teče s 60 sličicami na sekundo. Napovedali pa so tudi sodelovanje pri optimizaciji nekaterih naprav za pogon igre Unreal 4.

Pri razvoju modela View20 sicer niso sledili prav vsem trendom. Čitalnik pristnega odtisa se recimo še vedno nahaja na hrbtni strani, obdržali so tudi vtičnico za slušalke.

Za delovanje telefona skrbi baterija s kapaciteto 4.000 mAh in hitrim polnjenjem.

Honor View20 | Avtor:

Za marsikoga utegne biti priročna tudi naslednja lastnost: S HDMI kablom ga lahko priklopite na TV ali monitor prek bluetootha z njim povežete še miško in tipkovnico ter ga uporabljate kot računalnik.

View20 ni vodoodporen, a pri Honorju zagotavljajo, da mu kakšna kaplja dežja ne bo prišla do živega.

Na voljo je v štirih barvah: črni, dveh modrih in rdeči. Maloprodajna cena za model s 6 GB RAM in s 128 GB prostora za shranjevanje bo pri nas 599 evrov, model 8/256 GB bo stal 679 evrov.

View20 je torej na prvi pogled relativno drag. A predvsem zato, ker smo bili doslej navajeni, da se pri Honorju tudi s ceno prilagajajo mladini. Toda dejstvo je, da boste za to ceno in s takšnimi karakteristikami zelo težko našli konkurenčno napravo.

Kot kaže si želijo pri Honorju odrezati svoj kos pogače tudi v premium razredu telefonov, šef družbe George Zhao sicer trdi, da ne gre za spremembo v poslovni strategiji, ko gre za njihovo ciljno publiko.

david.jug@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.