Svet > Hrvaška
66 ogledov

Polovica atrakcij bo namenjenih družinam

Vlakec smrti Profimedias
Petindvajset različnih atrakcij, trije tematski sklopi (divji zahod, gusarsko mesto in vesolje) in posebni poudarek na pirotehniki in ognju. Polovica atrakcij bo namenjenih družinam, 30 odstotkov otrokom in 20 najstnikom.

Zabaviščni park v Biogradu na Moru, katerega začetek gradnje je hrvaško družinsko podjetje Mirnovec park uradno najavilo za danes, naj bi se za obiskovalce odprlo prihodnjo sezono, ko računajo, da ga bo obiskalo 180 tisoč ljudi. Tako je po poročanju hrvaških medijev pokazalo raziskovanje tržišča in profitabilnosti projekta, ki ga je naredila svetovalna družba Horwath & Horwath.

Posebnost ognjeni spektakli

Gardaland | Avtor: Profimedias Profimedias
Zabaviščni park bo v začektu ponujal 25 različnih atrakcij, od tega jih bo 50 odstotkov namenjenih družinam, 30 odstotkov otrokom in 20 odstotkov najstnikom.

Vsebina bodo razdeljene na tri tematske sklope - divji zahod, staro gusarsko mesto ter vesolje. Obiskovalci se bodo lahko popeljali z vlakcem smrti, se zabavali z elektronskimi igrami, velik poudarek pa bo tudi, kot je bilo pričakovati, saj je lastnik podjetja tudi lastnik Mirnovec pirotehnike, na spektaklih s pirotehniko in ognjem.

Sedem let priprav

"V sredo postavljamo temeljni kamen, priprava na projekt je trajala sedem let," je včeraj za Poslovni dnevnik povedal lastnik družbe Nikola Koletić. "Zemljišče smo kupili relativno hitro; čeprav gre le za štiri hektarje in pol zemlje, nam je to vzelo eno leto. Nato smo potrebovali šest let, da smo prišli v sedanjo fazo." Začetek gradnje so načrtovali že lansko leto, a so šele sedaj uspeli pridobiti vsa ustrezna dovoljenja.

Mirnovec park | Avtor: Mirnovec park Mirnovec park


Novi direktor podjetja Boris Kovaček, sicer strokovnjak za marketing, pa je dejal, da ima Hrvaška lepe plaže, dobre restavracije, a potrebuje ponudbo dodatnih vsebin. Pojasnil je, da so veliko vložili v raziskovanje podobnih parkov in v ta namen obiskali parke po Evropi in ZDA.

Do 70 zaposlenih plus zabavljači

Park bo odprt od pomladi do jeseni, s posebnim programom za božične praznike. Načrtujejo zaposlitev med 60 in 70 delavcev. "Priložnost bo zabavljače, žonglerje, klovne, igralce in pevce, saj bo zabavno dogajanje vsak dan," je pojasnil Kovaček. Koristi od parka pa si obetajo tudi ponudniki hrane in pijače, hotelirji in drugi turistični delavci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.