Svet
6 ogledov

IS brutalno kaznuje dezerterje

Islamska država EPA
Pripadniki Islamske države so usmrtili 45 svojih borcev, potem ko so jih obtožili, da so se v enem izmed bojev v Iraku slabo izkazali. Označili so jih kot dezerterje, poroča Daily Mail.

Borce Islamske države, ki so označili kot dezerterje, so najprej zaklenili v hladilnico v centru iraškega Mosula; v hladilnici so bili 24 ur, zaradi podhladitev so umrli. Trupla svojih nekdanjih soborcev so džihadisti položili po ulicah kot opozorilo ostalim.

Po nizu porazov Islamske države vodje teroristične organizacije vse bolj napadajo borce iz svoj vrst, ki so se odločili pobegniti. Marca so objavili video, ki prikazuje dva moška, zavezana v stavbi, kjer je bil podtaknjen eksploziv. V posnetku so poudarili, da gre za dva njihova borca, obtožena dezerterstva.

Usmrtili 250 žensk

Pred nekaj dnevi so pripadniki Islamske države prav tako v Mosulu usmrtili 250 žensk, ker niso želele postati spolne sužnje. Od žensk so zahtevali, naj pristanejo v "začasne poroke" z borci teroristične skupine, kar so ženske zavrnile.

Predstavnik Kurdske demokratske stranke Said Mamuzini je pri tem povedal, da so nekatere ženske ubili skupaj z njihovimi družinami.

Komentarjev 1
  • Lavdan 17:36 25.april 2016.

    In to se dogaja leta 2016.