Svet
2863 ogledov

Krste visele v zraku: "Goljufi in dobičkarji!"

krste Neapelj Reševalni pas/Twitter
Na pokopališču je prišlo do neljubih scen.

V ponedeljek je na območju Neaplja močno deževalo. Večjih infrastrukturnih in prometnih težav vreme ni prineslo, je pa rezultiralo v neljubem dogodku na enem od pokopališč.

Porta Balestrieri je eno najstarejših pokopališč v mestu pod Vezuvom. Stavbe so dotrajane in ena od njih je po močnem deževju popustila.

Del marmornate strukture z grobnimi nišami se je zrušil in več kot deset krst je nedostojanstveno obviselo v zraku. Pokopališče je bilo v času dogodka zaprto za obiskovalce.

Vladimir Putin in Silvio Berlusconi Svet Berlusconi branil Putina: "Računal je na osvojitev Kijeva v enem tednu"

Že januarja letos se je na enem od drugih pokopališč v Neaplju zgodil podoben incident, ko je bilo uničenih okrog 300 niš, poroča Guardian.

"To je nesprejemljiva situacija. Pokopališča v Neaplju so bila predolgo slabo upravljana, postala so žrtev goljufov in dobičkarjev," je na Facebooku zapisal Francesco Emilio Borelli, kampanjski deželni svetnik stranke Zeleni Evrope.

Družine lastnikov dotičnih krst so v torek organizirale protest, da bi opozorile na slabo postopanje s počivališči umrlih. 

Lani je v mestu Camogli v Liguriji v morje padlo 200 krst, potem ko se je del pokopališča zrušil v zemeljskem plazu.

Komentarjev 1
  • Avatar Lion007
    Lion007 14:47 20.oktober 2022.

    Pri vas pa radi krste ⚰ kažete. 2020 so bile kolone krst zaradi COVIDA-19, zdaj se bo pa vse porušilo in bodo vse tiste krste popadale na plano in videli bomo, da so bile prazne...

Sorodne novice