Svet
28 ogledov

Lahko kupite predmete s Titanika

Titanik je potonil na današnji dan pred 99 leti. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Na spletni dražbi bostonske avkcijske hiše RR bodo ponudili več kot 200 predmetov s slovite ladje Titanik.

Na dražbi, ki bo potekala med 17. in 24. aprilom, bodo nove lastnike med drugim iskala pisma in fotografije, pa tudi predmeti, ki so nekoč pripadali potnikom, ki so preživeli potop slovite ladje.

Največ za posodo

Pri avkcijski hiši si nadejajo največ iztržiti za srebrno posodo, ki jo je ena izmed potnic na Titaniku Margaret "Molly" Brown nekaj tednov po brodolomu podarila hrabremu Arthurju Rostronu, kapitanu druge ladje, ki je ob nesreči Titanika pomagal reševati potnike iz ledenega morja.

Na dražbi bodo ponudili tudi pismo, opremljeno z žigom slavne ladje, ki ga je 2. aprila 1912 napisal eden izmed članov posadke, ki nesreče ni preživel. Pismo bodo prodajali za 1000 dolarjev (730 evrov).

Nove lastnike bodo iskale tudi izdaje časopisov, ki so na naslovnici poročale o Titanikovi nesreči, med njimi New York Times, The Illustrated London News in The New York Evening Post.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.