Svet
17 ogledov

McDonald's v tožbo zaradi imena

Poroke bodo prirejali od 1. januarja dalje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prehranski velikan McDonald's se je odločil za tožbo 19-letne Lauren McClusky, ki je svojo dobrodelno prireditev poimenovala McFest.

McCluskyjeva je do zdaj priredila že tri dobrodelne prireditve v podporo posebnim olimpijskim igram v Chicagu. Prvo leto ga je namreč organizirala še z eno osebo, ki ima v svojem imenu prav tako predpono Mc.

Ko je letos želela zaščititi ime McFest, je McDonald's na sodišču vložil ugovor. "Sprva smo bili celo malce počaščeni, da so sploh opazili naš dogodek. Ko pa smo ugotovili, kako resno je stanje, je postalo le trapasto in žaljivo,“ pojasnjuje Lauren.

Iz družbe so pojasnili, da sponzorirajo posebne olimpijske igre in se ne nameravajo vmešavati v sam dobrodelni dogodek. Prepričani pa so, da bi ime lahko povzročalo zmedo pri potrošnikih in vplivalo na njihove avtorske pravice.

V McDonald'su so sicer izrazili pripravljenost sponzorirati dogodek, a McCluskyjeva ni pripravljena sprejeti njihove ponudbe ali spremeniti imena dogodka. "Težko je spremeniti ime nečesa, kar je že vzpostavljeno in prepoznano na lokalni ravni,“ je še dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.