Svet
895 ogledov

"Mislila sem, da bom umrla. Hlače so mi že gorele"

Kalifornija požar
Medicinska sestra je komajda ubežala ognjenim zubljem, ki povzročajo pravo razdejanje v Kaliforniji.

Nichole Jolly je bila prepričana, da je konec. V kratkem telefonskem pogovoru je možu naročila, naj otrokom pove, da jih ima rada, a ji je ta odvrnil: "Ne umri, beži." 

Jolly dela kote medicinska sestra v bolnišnici v enem najhuje prizadetih krajev Paradise. Skupaj z ostalim osebjem je pomagala evakuirati 60 bolnikov, ko so jim naročili, naj se še sami odpravijo na varno. 

"Šli smo po poti, ki so nam jo svetovali, ko so moj avtomobil zajeli ognjeni zublji. Avtomobil je bil poln dima. Poklicala sem moža in povedala, da bom najverjetneje umrla, da ga imam rada in naj pove otrokom, da jih imam rada," je povedala za ABC News. Mož ji je naročil, naj poskuša zbežati ognju. 

Ko je odložil telefon, je zapustila avto in stekla do avtomobila najboljše prijateljice, ki je bil pred njenim. "Topil se je pred mojimi očmi. Vrat nisem mogla več odpreti, ker se je plastični ročaj stopil. Razbijala sem po oknu, a ker ni bilo odziva, sem bila prepričana, da je mrtva. Ogenj je bil povsod, hlače so mi začele goreti, zato sem morala proč," je opisala dogajanje. 

Kalifornija požar | Avtor: Profimedia Profimedia

K sreči je naletela na gasilski tovornjak. Gasilci so pogasili njene goreče hlače in jo zavili v odejo. Mislila je, da je že na varnem, ko se je tudi tovornjak nenadoma znašel obkrožen z zublji. K sreči se je do njih prebil buldožer in jim pomagal na varno. 

Njena zgodba ima srečen konec, saj sta na varnem tako njena družina kot tudi prijateljica, za katero je mislila, d aje umrla. 

Po zadnjih podatkih je v požarih, ki divjajo na severu in jugu ameriške zvezne države Kalifornija umrlo 31 ljudi, več kot 200 jih še vedno pogrešajo. Več kot 250 tisoč ljudi je moralo zapustiti svoje domove. Številni so ostali brez vsega. Kalifornijski guverner Jerry Brown je pozval ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da razglasi večjo nesrečo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:38 16.november 2018.

    Vi že veste kako izgleda vojno območje , saj jih po svetu pridno delate ! Prav vam je ! Evo naćina , da se jim " teroristi" maščujejo !