Svet
16 ogledov

"Morali bi jih pustiti umreti"

Fotografija je simbolična. (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Moralno sporno ali racionalno upravičeno? "Nedonošenčke, ki se rodijo pred 23. tednom, bi morali pustiti umreti," pravi Daphne Austin.

Daphne Austin te dni razburja v Veliki Britaniji s prepričanjem, da bi morali otroke, ki se rodijo v 23. tednu nosečnosti ali prej, preprosto pustiti umreti.

Austinova, ki vodi britansko državno zdravstveno organizacijo NHS, je prepričana, da kljub porabljenim milijonom le malo tako majhnih otrok preživi. Trdi, da je ohranjanje pri življenju le podaljševanje njihove agonije in da bi bilo bolje denar porabiti za rakave paciente ali invalide, poroča Daily Mail.

Le malo možnosti
"Če bi bil otrok moj, ga glede na vse, kar vem, ne bi reševala," je dejala Austinova. Statistika dejansko ne govori v prid tako zgodnjim novorojenčkom. V Veliki Britaniji jih le devet odstotkov zapusti bolnišnico, ostali umrejo. Le en od stotih odraste brez zdravstvenih težav, številni pa ostanejo slepi, gluhi ali trpijo zaradi cerebralne paralize.

Številni se z njo ne strinjajo in opozarjajo, da taka odločitev meji na evtanazijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.