Svet
15 ogledov

Morda je bil glavna tarča kolesar

Kraj ob jezeruAnnecy, kjer se je zgodil štirikratni umor. Reuters
Sylvain Mollier je doslej veljal za naključno žrtev pokola britanske družine v francoskih Alpah. A francoska policija je začela resno preiskovati možnost, da je bil prav on tarča napada in da je morda živel dvojno življenje. Družini so želje glede pokopa zavrnili.

Preobrat oziroma novo sled v preiskavi je Benedict Vinnemann, vodja preiskave, potrdil z besedami: "Je bila glavna tarča družina Al Hilli? Kaj pa če je bil to kolesar? Samo nadaljevanje dela bo lahko jasno odgovorilo na to vprašanje. Govorimo o nekom, za katerega vsi pravijo, da je bil pravi dežntelmen, a kdo lahko trdi, da ni živel dvojnega življenja?"

Na dan je namreč prišlo, da je 45-letni Mollier delal za družbo, ki je bila specializirana za izdelavo hranilnikov jedrskega goriva. Kot strokovnjak je imel znanje, ki bi ga lahko stalo življenja. Živel je v bližini mesta pokola in je bil tiste dni ravno na dopustu za nego otroka, ki se mu je rodil junija. Proste dni je izkoriščal tudi za rekreacijo s kolesom. Iz prvega zakona je imel sicer dva najstniška sinova.

Mollierja so policisti našli mrtvega ob njegovem kolesu nekoliko stran od prerešetanega BMW, v katerem so mrtvi obsedeli 50-letni Saad Al Hilli, njegova 47-letna žena Ikbal in 74-letna tašča Suhaila Al Allaf. Sedemletno hčerko Zainab je hudo poškodovano nekoliko stran od avta našel naključni britanski kolesar, ki je prvi prišel na kraj pokola. Drugo hčerko, štiriletno Zeeno, so nepoškodovano odkrili šele osem ur po napadu, skrito pod nogami mrtve matere.

Morda ga bodo spet izkopali

Mollierja so včeraj pokopali v tajnosti, policija pa ni dovolila žarnega pokopa, ki ga je želela njegova družina. S tem so preiskovalci pustili odprto možnost, da truplo še izkopljejo, če bo to zaradi preiskave potrebno.

Kaj je na kamerah?

Britanski policisti medtem mrzlično kopljejo skozi tisoče ur posnetkov nadzornih kamer na avtocestah, parkiriščih in bencinskih črpalkah, mimo katerih je na poti na svoj dopust potovala britanska družina. Po teoriji, da je bil glavna tarča oče Saad zaradi svojih povezav z orožarsko industrijo, namreč policisti predvidevajo, da so morilci družini lahko sledili do jezera Annecy v Franciji vse od njenega doma v britanskem Surreyju.

Pri preiskavi posnetkov pomaga poseben program, ki prek algoritmov ugotavlja, katera vozila so bordo rdečemu BMW sledila na poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.