Svet
28 ogledov

Najhujši požar v zgodovini

Požar na Malorki.
1/6
Žurnal24 main
Na Majorki so zaradi najhujšega požara v zgodovini otoka morali evakuirati že 800 ljudi, sprožil naj bi ga malomaren kmet.

Na priljubljenem španskem letoviškem otoku Majorka so morali zaradi obsežnega gozdnega požara evakuirati več kot 800 ljudi. Gori na več kot 2000 hektarih površine v okolici krajev Andratx in Estellencs na severozahodu otoka, med drugim tudi v naravnem parku v pogorju Tramuntana, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

Zaenkrat ne poročajo o žrtvah

Gre za enega najhujših gozdnih požarov v zgodovini Majorke, gasilci pa se z ognjem večinoma lahko bojujejo le iz zraka, so danes sporočile lokalne oblasti v Palmi de Mallorci. V akciji sicer sodeluje okoli 400 gasilcev in 28 gasilskih letal.

Za zdaj o žrtvah ali ranjenih zaradi požara ne poročajo. Le eden od gasilcev je moral poiskati zdravniško pomoč zaradi dehidracije. So pa morali evakuirati okoli 800 ljudi, med njimi tudi 80 turistov.

Požar zakrivilo sežiganje vejevja?

Požar naj bi po dosedanjih domnevah oblasti sprožil nek kmet, ki je v petek zakuril, da bi sežgal odpadno vejevje. Kmet zanika, da bi se zaradi tega razvil najhujši požar na Majorki v zadnjih 20 letih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.